Μία κόρη μεταναστών επέλεξε για τη θέση του πρεσβευτή του ΟΗΕ ο Ν. Τραμπ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζει την ομάδα της κυβέρνησής του και προέβη σε δύο απρόβλεπτες κινήσεις, καθώς διόρισε στη θέση του πρεσβευτή στον ΟΗΕ τη Νίκι Χέιλι, μια κυβερνήτη Πολιτείας και κόρη Ινδών μεταναστών, καθώς και μια άλλη γυναίκα, την Μπέτσι Ντέβος, στο υπουργείο Παιδείας.

Η

Χέιλι τον είχε επικρίνει ανοιχτά τον Τραμπ στη διάρκεια των προκριματικών εκλογών και είχε υποστηρίξει έναν από τους αντιπάλους του, τον Μάρκο Ρούμπιο.

Στις ΗΠΑ, ο πρεσβευτής στον ΟΗΕ αποτελεί μέλος της κυβέρνησης. Η 44χρονη Νίκι Χέιλι είναι η νεότερη κυβερνήτης στη χώρα, ωστόσο δεν έχει πείρα στα διεθνή ζητήματα.

Ο Ν. Τραμπ μάλιστα ίσως ανακοινώσει και τον διορισμό του πρώην αντιπάλου του στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, του Αφροαμερικανού Μπεν Κάρσον, στη θέση του υπουργού Στέγασης.

Επιπλέον χθες ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τη δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Μπέτσι Ντέβος, 58 ετών, ως υπουργό Παιδείας. «Υπό την ηγεσία της θα μεταρρυθμίσουμε το αμερικανικό σχολικό σύστημα και θα καταργήσουμε τη γραφειοκρατία που αποτελεί εμπόδιο για τα παιδιά μας, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια εκπαίδευση και μια επιλογή σχολείων παγκοσμίου επιπέδου σε όλες τις οικογένειες», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα περάσει το Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών στο γκολφ του στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα».

Λίγο προτού αναχωρήσει για τη Φλόριντα, ο Τραμπ δέχθηκε, για δεύτερη φορά μετά την εκλογή του, τους υπεύθυνους των μυστικών υπηρεσιών για μια διαβαθμισμένη ενημέρωση για τα διεθνή ζητήματα και τα θέματα ασφαλείας.

Το άρθρο Μία κόρη μεταναστών επέλεξε για τη θέση του πρεσβευτή του ΟΗΕ ο Ν. Τραμπ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα