Μια διαφορετική παράσταση... (+video)

Η ομάδα nomáδes artcore οργανώνει το τριήμερο 28 με 30 Σεπτεμβρίου, στο πρώην δυτ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού, ερευνητικό καλλιτεχνικό εργαστήριο στο πλαίσιο του «2ου Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό» της Επιτρ. Αγώνα για το Μητρ. Πάρκο στο Ελληνικό, με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ).

Πρόκειται για το πρώτο ερευνητικό τριήμερο μίας σειράς εργαστηρίων με γενικό τίτλο "Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί. Μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα". Το θέμα του τριημέρου είναι το

συναίσθημα του φόβου.

Το κτίριο του δυτικού αεροδρομίου ζωντανεύει ξανά δίνοντας μία άλλη προοπτική στην αξιοποίηση τουχώρου. Με όχημα τις τέχνες, ένας χώρος βιωμένος και με πλούσιες μνήμες αποκτά νέες σημασίες. Σε μία εποχή βαθειάς κρίσης, η ενεργοποίηση του κτιρίου του πρώην δυτικού αεροδρομίου μας βάζει να αναμετρηθούμε με τους φόβους μας, τις επιθυμίες μας και τις ανάγκες μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και ταυτόχρονα να αναλογιστούμε, ανάμεσα σε άλλα, για το μέλλον του πρώην αεροδρομίου.

Είσοδος ελεύθερη.

Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί

Μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα

Μέσα από πέντε ερευνητικά πεδία συναισθημάτων (φόβος - θυμός - θλίψη - χαρά - αγωνία) θα προκύψει ένα θεατρικό Ντοκιμαντέρ για την ολοκλήρωση του Εγώ και τη Συλλογική δύναμη, με τα εξής δεδομένα: Κάτοικοι μιας συγκεκριμένης περιοχής (Αττική), σε μια ορισμένη εποχή (2012-2013), όλων των ηλικιών. Πώς αισθάνονται; Τί επιθυμούν; Ποιά η σχέση με τον εαυτό τους; Ποιά η σχέση με τους άλλους;

[PROJECT1] Φ Ο Β Ο Σ

Πρώτο ερευνητικό τριήμερο - Συναίσθημα Φόβος.

Στόχος είναι οι θεατές, μέσα από μια βιωματική διαδρομή, να δράσουν και αντιδράσουν.

Πολλές τέχνες θα συγκλίνουν και με πρωταγωνιστή τους θεατές θα ανακαλύψουμε τον

Φόβο, θα αναζητήσουμε την Επιθυμία και θα μπούμε στην διαδικασία να Επιλέξουμε.

Καθώς εισέρχονται στο χώρο του αεροδρομίου, οι θεατές θα περνάνε από το check inόπου θα παραλαμβάνουν την “κάρτα” επιβίβασης και θα παρακολουθούν ένα ντοκιμαντέρ για την εποχή του φόβου.

“Σε ποιητικό χώρο” συνθέσεις από ανθρώπινες καταθέσεις θα οδηγήσουν σε εξομολογήσεις συγκεκριμένων φόβων.

“Σε σκοτεινό χώρο” οι θεατές θα αναγνωρίσουν Φόβους, όπου βασισμένοι στην Τετραλογία του Φόβου του Fritz Riemann, θα δημιουργήσουν μαζί με τους εμψυχωτές-performers διαδραστικά παιχνίδια με τις 4 βασικές προσωπικότητες του Φόβου: Σχιζοειδής, Kαταθλιπτική, Ψυχαναγκαστική και Υστερική.

“Σε φωτεινό χώρο”, οι καλλιτέχνες οδηγούνται και οδηγούν τον κοινό στα μονοπάτια των Επιθυμιών.

“Σε εξωτερικό χώρο” όλοι μαζί αφού έχουν περάσει από την επιθυμία, θα επιλέξουν δράσεις κάνοντας τον φόβο δύναμη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, εικαστικοί, φωτογράφοι κινηματογραφιστές, εκπαιδευτικοί

ΧΡΗΣΙΜΑ:

28, 29, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Check in

Keywords
Τυχαία Θέματα