Μετρό γραμμή 4 δρομολόγια – σταθμοί: Τελευταία νέα, ποιες θα είναι οι 15 στάσεις

Μετρό γραμμή 4 δρομολόγια – σταθμοί: Το Μετρό είναι έτοιμο πια να μεγαλώσει αφού θα προστεθεί άλλη μία γραμμή στις 3 προηγούμενες. Ξεκίνησε λοιπόν ο ‘δρόμος’ για την κατασκευή της 4ης γραμμής που θα έχει ως αφετηρία το Άλσος Βεΐκου και θα τερματίζει στον Γουδή. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε προσφυγές εταιριών, λόγω των οποίων θα καθυστερούσε ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου. Μετά τη σημερινή εξέλιξη ο διαγωνισμός θα προχωρήσει κανονικά. Αρχικά θα εξετασθούν οι τεχνικές προσφορές

των δύο κοινοπραξιών που έχουν προκριθεί και στη συνέχεια οι οικονομικές τους προσφορές και να αναδειχθεί ο ανάδοχος. Το έργο διεκδικούν οι κοινοπραξίες Άκτωρ-Ansaldo-Hitachi-Rail Italy και Άβαξ-Ghella-Alstom.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να καθαρογραφεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Έτσι αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της γραμμής 4 του Μετρό με τον προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 1,8 δισ. Ευρώ και το έργο να περιλαμβάνει το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή μήκους 12,8 χλμ. και περιλαμβάνει 15 υπόγειους σταθμούς. Συγκεκριμένα η γραμμή θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, θα περνάει από την Κυψέλη, τα δικαστήρια, τα Εξάρχεια, τον Ευαγγελισμό, την Πανεπιστημιούπολη, τα Ιλίσια και θα καταλήγει στου Γουδή.

Μετρό γραμμή 4 δρομολόγια – σταθμοί: Οι 15 σταθμοί της γραμμής 4 του Μετρό είναι:

Βεΐκου,
Γαλάτσι,
Ελικώνος,
Κυψέλη,
Δικαστήρια,
Αλεξάνδρας,
Εξάρχεια,
Ακαδημίας,
Κολωνάκι,
Ευαγγελισμός,
Καισαριανή,
Πανεπιστημιούπολη,
Ιλίσια,
Ζωγράφου,
Γουδή

Keywords
Τυχαία Θέματα