Μέτρα αφαίμαξης σε μια χώρα νεόπτωχων

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου, κατηγορώντας για καταστροφικές επιλογές, που βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και το λαό στη δυστυχία με πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους.

Ο

κύριος Τσίπρας, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι απουσιάζει από τη Βουλή «Ψάχνω να βρω ένα ουσιαστικό επιχείρημα να κατανοήσω την αισιοδοξία του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. Ο Πρωθυπουργός σε ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο δεν έρχεται εδώ να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Απουσιάζει ο πρωθυπουργός από κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

«Πάντοτε μας σώζετε στο παραπέντε. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Αντικαταστήσατε το κοινωνικό κράτος σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Αντικαταστήσατε το σύνταγμα και τους νόμους με ένα άρθρο του μνημονίου. Μετατρέψατε τη Βουλή σε επικυρωτικό όργανο ενός άρθρου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στο πολυνομοσχέδιο έκανε λόγο για μέτρα αφαίμαξης από μια ούτως ή άλλως αιμορραγούσα οικονομία.

Όπως είπε απευθυνόμενος και πάλι στην κυβέρνηση, «τα ταμεία καταρρέουν μετά το καταστροφικό PSI, ψάχνετε να δείτε πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις και την ίδια στιγμή ξεπουλάτε σε φίλους και γνωστούς τον ΟΠΑΠ ».

Αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει επιφέρει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, σημείωσε πως το πολυνομοσχέδιο είναι ο προθάλαμος για να μετατραπεί η Ελλάδα στη μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν θα έχει καθόλου δημόσια περιουσία.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Εσείς είστε εντολοδόχοι της τρόικας, εμείς θα είμαστε εντολοδόχοι του λαού ... όλα όσα έχετε υπογράψει δεν μας δεσμεύουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα