«Μέτωπο» από Google και Microsoft κατά της παιδικής πορνογραφίας

Τη ζωή δύσκολη όσων αναζητούν εικονες παιδικής πορνογραφίας θα κάνουν οι εταιρείες Google και Microsoft, που ηγούνται στις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο.Τουλάχιστον 100.000 όροι αναζήτησης, σύμφωνα με το BBC, δεν θα οδηγούν σε κανένα αποτέλεσμα που να σχετίζεται με υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά σε προειδοποιήσεις πως τέτοιες εικόνες είναι παράνομες.

Οι δύο εταιρείες εισάγουν νέους αλγορίθμους που θα εμποδίζουν τέτοιου είδους αναζητήσεις να εμφανίζουν αποτελέσματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τέτοιου είδους υλικό.

«Αυτές οι αλλαγές ‘καθαρίζουν’ τα αποτελέσματα για 100.000 αναζητήσεις που μπορεί να συνδέονταν με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», τόνισε στην Daily Mail ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Eric Schmidt. «Σύντομα θα εφαρμοστούν σε περισσότερες από 150 γλώσσες κι έτσι θα υπάρξουν πραγματικά παγκόσμιες επιπτώσεις», πρόσθεσε.

Τη δράση των δύο εταιρειών χαιρέτισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος από τον Ιούλιο ασκεί πιέσεις στις δύο εταιρείες προκειμένου να γίνουν περισσότερα για να αποτραπεί η πρόσβαση σε παράνομες εικόνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα