«Μετέφεραν πάλι απορρίμματα από τη Μύκονο σε άγνωστο χώρο της Αττικής»

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη δημοσιοποίηση της σκανδαλώδους διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Μυκόνου, χαρακτηριστικότερα στοιχεία της οποίας ήταν η εγκατάλειψη και καταστροφή ενός νέου ΧΥΤΑ, η εγκατάλειψη της ανακύκλωσης και η παράνομη αποστολή σύμμεικτων απορριμμάτων στην Αττική.

Το βράδυ της Τρίτης 10/9, προς Τετάρτη 11/9 όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων «οργανώθηκε νέα αποστολή containers με δημοτικά απόβλητα, με προορισμό, πιθανότατα, το λιμάνι του Λαυρίου. Χρησιμοποιήθηκε ένα παμπάλαιο πλοίο (ΜΑΡΙΑ Κ), το οποίο, υποθέτουμε σκόπιμα, δεν εντοπίζεται στα πληροφοριακά συστήματα μετακίνησης πλοίων.

Υποθέτουμε ότι επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Η υπόθεση στηρίζεται στο γεγονός ότι εξακολουθεί να μη γίνεται ξεχωριστή διαλογή των ανακυκλώσιμων (από τους μπλε κάδους), ενώ ούτε και στο ΧΥΤΑ υπάρχει υποδομή διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων από τα σύμμεικτα. Αυτό σημαίνει ότι τα μεταφερόμενα και αυτήν τη φορά είναι σύμμεικτα. Δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι το φορτίο οδηγήθηκε και πάλι σε ΚΔΑΥ ή έγινε απόθεση κάπου αλλού, σε κάθε περίπτωση παράνομα».

Η Πρωτοβουλία σημειώνει επίσης πως «είναι αυτονόητο, πως οφείλονται, πλέον, πειστικές και άμεσες εξηγήσεις. Τόσο από το δήμο Μυκόνου όσο και από τις αρχές της Αττικής. Φυσικά και από τον ΕΟΑΝ και, επιτέλους, από το ίδιο το υπουργείο ΠΕΚΑ. Διότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρακτικές, σαν αυτές του δήμου Μυκόνου, ενθαρρύνονται και νομιμοποιούνται από την εκκωφαντική σιωπή εκείνων που όφειλαν να έχουν παρέμβει εδώ και πολύ καιρό».

Φωτό: Αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα