Μεταξάς – χαιρετισμός: Η Ιωάννα Φωκά απαντά στον Κωνσταντίνο Πλεύρη

Η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά, η αρχαιολόγος Ιωάννα Φωκά, έδωσε τη δική της απάντηση στον συνήγορο του Ιωάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη, ο οποίος χαιρέτησε ναζιστικά στη Δίκη της Χρυσής Αυγής. “Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι” είχε αναφέρει ο δικηγόρος, για να δικαιολογήσει την πράξη του που σχολιάστηκε εντόνως. Ειδικότερα, η αρχαιολόγος Ιωάννα Φωκά, παιδί της μικρότερης κόρης του Ιωάννη Μεταξά, Νανάς, από τον γάμο της

με τον γιατρό παθολόγο Ευγένιο Φωκά, προχώρησε σε μια σειρά αναρτήσεις στο Facebook με ιστορικές φωτογραφίες του παππού της να χαιρετά, όχι με ναζιστικό χαιρετισμό, αλλά βγάζοντας το καπέλο. “Καλημέρα Ελλάδα! Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς” απαντώντας με τον δικό της τρόπο στους ισχυρισμούς του δικηγόρου Πλεύρη.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι Κωνσταντίνος Πλεύρης όταν έκανε λόγο για ναζιστικό χαιρετισμό των μελών της νεολαίας του Ιωάννη Μεταξά κρατούσε ένα βιβλίο με τον Ιωάννη Μεταξά, αλλά και το σύμβολο του κόμματος της 4ης Αυγούστου. Επίσης, ο συνήγορος του Ιωάννη Λαγού, έδειξε ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την “Εθνική Οργάνωση Νεολαίας” του Μεταξά, όπου άπαντες χαιρετούσαν ναζιστικά, ενώ έκανε λόγο για “αυνάνες της Αριστεράς”. “Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της Αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι”.

Keywords
Τυχαία Θέματα