Μετάλλαξη Όμικρον – Ρωσία: Σε 14 μέρες καραντίνα οι ταξιδιώτες από ύποπτες χώρες
Σε καραντίνα 14 ημερών βάζει η Ρωσία τους ταξιδιώτες από χώρες με υψηλή επικινδυνότητα για την μετάλλαξη Όμικρον. Αυτό δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για την προστασία της υγείας του καταναλωτή στη Ρωσία Άννα Ποπόβα.
Η ίδια είπε ότι στη Ρωσία δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά μολύνσεων με τη μετάλλαξη Όμικρον, προσθέτοντας ότι από μερικές χώρες της Αφρικής, όπου έχει εντοπισθεί
Βέβαια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει άλλα. Κατά τη διάρκεια συνόδου ενημέρωσης των χωρών-μελών για την Όμικρον στην έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε: “Η παγκόσμια απόκριση πρέπει να είναι ήρεμη, συντονισμένη και συνεκτική”, ενώ πρόσθεσε: “Καταλαβαίνω καλά την ανησυχία όλων των χωρών [που σπεύδουν] να προστατεύσουν τους πολίτες τους εναντίον μιας παραλλαγής την οποία δεν γνωρίζουμε ακόμη πλήρως. Όμως είμαι εξίσου ανήσυχος επειδή πολλές χώρες μέλη εισάγουν γενικά και ωμά μέτρα που δεν βασίζονται σε αποδείξεις ούτε είναι αποτελεσματικά από μόνα τους και που το μόνο που θα κάνουν είναι να αυξήσουν τις ανισότητες”. Επίσης, όπως είπε, “καλούμε όλα τα κράτη μέλη να λαμβάνουν λογικά και ανάλογα του κινδύνου μέτρα, σύμφωνα με τον διεθνή υγειονομικό Κανονισμό”, δηλαδή το νομικό εργαλείο αναφοράς του ΠΟΥ και των χωρών μελών.
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ επεσήμανε πως ο οργανισμός “λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη αυτή την εξέλιξη” και κάλεσε τις χώρες μέλη να κάνουν το ίδιο. Τόνισε, όμως, πως δε θα έπρεπε να έχουμε εκπλαγεί από αυτή την εξέλιξη: “Αυτό κάνουν οι ιοί”. Στη συνέχεια υποστήριξε: “Όσο περισσότερο αφήνουμε την πανδημία να παρατείνεται –μη θεραπεύοντας τις ανισότητες σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στα εμβόλια ή θέτοντας σε εφαρμογή κοινωνικά μέτρα και μέτρα δημόσιας υγείας με αρμόζοντα και συνεκτικό τρόπο– τόσο περισσότερο δίνουμε στον ιό τη δυνατότητα να μεταλλάσσεται με τρόπο που δεν μπορούμε ούτε να προβλέψουμε ούτε να σταματήσουμε”.
Το “ευχαριστώ στην Αφρική”Αφού αναφέρθηκε αρχικά στο νότιο τμήμα της Αφρικής πριν από μερικές ημέρες, το καινούριο στέλεχος εντοπίστηκε στη συνέχεια σε όλες τις ηπείρους. Το γεγονός αυτό ώθησε πολλές χώρες να αναστείλουν τα ταξίδια προς το νότιο τμήμα της Αφρικής, να εγκαταστήσουν προληπτικούς μηχανισμούς και, για εκείνες που έχουν μεγαλύτερα αποθέματα εμβολίων, να καλέσουν τον πληθυσμό τους να κάνει και την τρίτη δόση. Ο Τέντρος ευχαρίστησε “την Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική που εντόπισαν, αλληλούχησαν και ανέφεραν αυτή την παραλλαγή τόσο γρήγορα” και δήλωσε “βαθιά ανήσυχος για το γεγονός ότι οι χώρες αυτές τιμωρούνται τώρα από άλλες επειδή έκαναν αυτό που έπρεπε”.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ.: Πολλές συλλήψεις αστυνομικών σε Α.Τ. για εμπλοκή σε μεγάλο κύκλωμα
- Κορωνοϊός: Πέθανε 29χρονος – Έδωσε μάχη για 2 μήνες
- Μόσιαλος για μέτρα Μητσοτάκη: Θα προτιμούσα ένα θετικό μέτρο και όχι πρόστιμο
- Εκλεψαν σχέδια οπλικών συστημάτων από 42χρονο στην Αθήνα
- Νέα αδημοσίευτη φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη
- Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό η Γερμανία
- Βαγόνια στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.
- Μόσιαλος για μετάλλαξη Όμικρον: Γιατί το χάπι μπορεί να καλύπτει την παραλλαγή περισσότερο από τα εμβόλια
- Salt Bae: “Μαύρο” από το TripAdvisor- Ζευγάρι έφυγε κακήν κακώς
- Νίκος Μπάρκουλης: Ο γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη είναι ζευγάρι με γνωστή τραγουδίστρια [εικόνες]
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Θητεία Πούτιν: Δεν είναι σίγουρος για εκ νέου υποψηφιότητα ο Ρώσος πρόεδρος
- Αύξηση εμβολιασμών μετά τα μέτρα: “Φωτια” πήρε η πλατφόρμα των ραντεβού
- Μάθιου Μακόναχι – Τέξας: Δε θα είναι υποψήφιος κυβερνήτης της πολιτείας το 2022
- Μετάλλαξη Όμικρον – Ρωσία: Σε 14 μέρες καραντίνα οι ταξιδιώτες από ύποπτες χώρες
- Μητσοτάκης – πράσινη μετάβαση: Παρέμβαση του πρωθυπουργού σε διαδικτυακή συζήτηση για το κλίμα

- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Μετάλλαξη Όμικρον – Ρωσία: Σε 14 μέρες καραντίνα οι ταξιδιώτες από ύποπτες χώρες
- Μάθιου Μακόναχι – Τέξας: Δε θα είναι υποψήφιος κυβερνήτης της πολιτείας το 2022
- Μητσοτάκης – πράσινη μετάβαση: Παρέμβαση του πρωθυπουργού σε διαδικτυακή συζήτηση για το κλίμα
- Θητεία Πούτιν: Δεν είναι σίγουρος για εκ νέου υποψηφιότητα ο Ρώσος πρόεδρος
- Αύξηση εμβολιασμών μετά τα μέτρα: “Φωτια” πήρε η πλατφόρμα των ραντεβού
- Πανελλήνιες 2022 – αιτήσεις: Ανακοινώθηκε η περίοδος υποβολής της δήλωσης συμμετοχής
- Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ο Αντώνης Μανιτάκης εξηγεί τι ισχύει
- Ανάρτηση νοσηλεύτριας – Γεννηματάς: Το μήνυμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
- Εκσυγχρονισμός ΕΦΚΑ: Οι 8 μεγάλες αλλαγές
- Υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Γερμανία: Υπέρ φαίνεται να δηλώνει ο Σολτς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας – Μητσοτάκης: “Είναι απαρχαιωμένο, θα χρειαστούμε περισσότερα κονδύλια”
- "Πραγματικά ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Οι υγειονομικοί και στο Βοστάνειο και σε όλη την Λέσβο έχουμε φτάσει στο αμήν ! "
- Εκλεψαν σχέδια οπλικών συστημάτων από 42χρονο στην Αθήνα
- Bρετανία: 22 συνολικά κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον»
- Μητσοτάκης διαψεύδει Μητσοτάκη: Τι έλεγε στις 3/11 για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
- Ελλάκτωρ: Κέρδη στο γ’ τρίμηνο – Τα στοιχεία για το εννεάμηνο
- Φάουτσι για «Όμικρον»: Τα πρώτα στοιχεία δεν δείχνουν ασυνήθη συμπτώματα
- Οικονόμου για υποχρεωτικότητα: Δεν είναι ποινή είναι μια έμμεση προτροπή
- Βρετανία: Στόχος για τρίτη δόση σε όλο τον πληθυσμό έως τέλη Ιανουαρίου
- Μετάλλαξη Όμικρον – Σκωτία: Τα εννέα κρούσματα δε συνδέονται με ταξίδι στη νότια Αφρική