Μετάλλαξη Δέλτα – Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο λέει έρευνα

Έρευνα της φαρακοβιομηχανίας Moderna, η οποία παράγει το ομότιτλο εμβόλιο mRNA κατά της Covid, για την αποτελεσματικότητα έναντι των μεταλλάξεων, φέρνει έναν αισιόδοξο προάγγελο για την αντιμετώπιση του στελέχους Δέλτα. Η έρευνα αναλυτικότερα βασίζεται σε δείγματα που ελήφθησαν από 8 συμμετέχοντες, μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση και οι οποίοι συμμετείχαν στην πρώτη κλινική φάση των δοκιμών του εμβολίου της Monderna. Τα ευρήματά της είναι αρκετά ενθαρρυντικά, την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία την εξάπλωση της μετάλλαξης

Δέλτα σε περισσότερες από 92 χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας που παράγει το εν λόγω mRNA εμβόλιο, η επιπλέον αυτή ανάλυση δείχνει πως η αποτελεσματικότητα του Moderna δεν επηρεάζεται καθόλου έναντι των μετάλλαξης Άλφα, σε σύγκριση με το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού.  Αντίστοιχα, η ανάλυση δείχνει ήπια μείωση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι των μεταλλάξεων Δέλτα, Γάμμα, Κάπα και Ήττα. Αντίστοιχα, μείωση της αποτελεσματικότητας διαπιστώθηκε και έναντι της μετάλλαξης Α.VOI.V2, την παραλλαγή που εντοπίστηκε στην Ανγκόλα, η οποία ωστόσο δεν κατηγοριοποιείται μεταξύ εκείνων που ανησυχούν τις υγειονομικές αρχές παγκοσμίως.

 Τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχαν επαρκή δεδομένα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εν λόγω εμβολίου, καθώς αυτό έχει χορηγηθεί λιγότερο σε σύγκριση με το σκεύασμα της Pfizer που επιστρατεύει επίσης την τεχνολογία mRNA, αλλά και το AstraZeneca που λειτουργεί με την τεχνολογία του αδενοϊού. Τα δύο αυτά, φαίνεται πως είναι αρκούντος αποτελεσματικά έναντι της μετάλλαξης Δέλτα που ανησυχεί τους επιστήμονες. Συγκεκριμένα, παρότι τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα φαίνεται πως αυξήθηκαν στη Βρετανία και το Ισραήλ, δύο χώρες που προχώρησαν πιο γρήγορα στον εμβολιασμό μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, φαίνεται πως παρόλα αυτά δεν αυξήθηκαν αντίστοιχα και οι νοσηλείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα