Μετά την κατάρρευση, κέρδη 7,21% στο Χρηματιστήριο

Αύξηση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την «καταβαράθρωση» των τριών προηγούμενων ημερών που προκάλεσε η πτώση του Γενικού Δείκτη κατά 13,56%.

Καταλυτικές για την επιτάχυνση της ανοδικής αντίδρασης ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι συζητείται η προληπτική γραμμή στήριξης που θα προστάτευε τη χώρα μας από πιθανές αναταράξεις στις αγορές, ενώ συνεχίσθηκαν και σήμερα οι δηλώσεις στήριξης προς την Ελλάδα.

O

Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 931,81 μονάδες σημειώνοντας εκρηκτική άνοδο 7,21%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 939,95 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 8,14%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση 7,27%, με την αγορά να συμπληρώνει έξι συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες, από τις αρχές Οκτωβρίου υποχωρεί σε ποσοστό 12,22%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες σε ποσοστό 19,86%.

Η αξία των συναλλαγών για μία ακόμη συνεδρίαση διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 235,58 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 7,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 6,76%. Ανοδικά κινήθηκαν 114 μετοχές, 27 πτωτικά και 8 παρέμειναν σταθερές.

Keywords
Τυχαία Θέματα