Μετά την Ελλάδα, υποσιτιζόμενοι μαθητές και στην Αγγλία

Δεν είναι μόνο πτυχή της ελληνικής πραγματικότητας οι πεινασμένοι μαθητές, καθώς –σύμφωνα με το Sky News- περίπου το 90% των δασκάλων στη Μεγάλη Βρετανία έχουν επισημάνει ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο τους δίχως να έχουν φάει ή χωρίς κολατσιό.

Μερικοί εκπαιδευτικοί αποκάλυψαν ότι παίρνουν μαζί τους στο σχολείο φαγητό από το σπίτι τους για να προσφέρουν στους πεινασμένους μαθητές, ενώ έχουν βρεθεί και παιδιά να κλέβουν από τα πιάτα των συμμαθητών τους, όπως αναφέρει η Daily Mirror.

Η έρευνα έγινε από τη National Union of Teachers (NUT) και την οργάνωση Child Poverty Action Group, και καταγράφει επίσης μαθητές των πιο αδύναμων οικονομικά τάξεων να πηγαίνουν στο σχολείο με βρώμικα ή ακατάλληλα ρούχα.

Οι δάσκαλοι επισημαίνουν επίσης ότι αυξάνονται οι γονείς που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους στις σχολικές εκδρομές.

«Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να περιορίσει την παιδική φτώχεια και την ανεργία των νέων», τόνισε στην εφημερίδα η γενική γραμματέας των εκπαιδευτικών Christine Blower, συμπληρώνοντας ότι «τα προβλήματα πηγάζουν από τις κακές συνθήκες στέγασης, την ανεργία και η φτώχεια σε όλες τις μορφές της έχει καταλυτικές επιπτώσεις στην εκπαίδευση πολλών μαθητών».

Keywords
Τυχαία Θέματα