Μέσι… από άλλον πλανήτη

Ό, τι και να πεις για αυτόν τον ποδοσφαιριστή δε φθάνει για να περιγράψει τη μαγεία που βγάζει στο παιχνίδι του. Αυτός ο παίκτης μοιάζει με «φαινόμενο», είναι ο τρόμος της αντίπαλης αμυντικής γραμμής, ο φόβος για κάθε αντίπαλο προπονητή, «χάρμα οφθαλμών» για τους οπαδούς, ένα ποδοσφαιρικό αριστούργημα. Το παιχνίδι του μοιάζει να είναι βγαλμένο από παιχνίδι playstation, αλλά ακόμα και αυτό υπολείπεται πολύ από το πραγματικό του ταλέντο.

Από τον Βασίλη Λιάκα

Ο Λιονέλ Μέσι μοιάζει να είναι από άλλον πλανήτη. Η

καριέρα του βγαλμένη μέσα από παραμύθι, τα γκολ του «τρέιλερ» σε κάθε αθλητική εκπομπή παγκοσμίως. Μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα. Και όμως όλα αυτά είναι λίγα για να καταλάβει κανείς ότι ο Μέσι είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο και μακράν καλύτερος από τον δεύτερο.

Ο Αργεντίνος έχει καταφέρει μόλις στα εικοσιπέντε του χρόνια να κάνει όλον τον κόσμο να παραμιλάει μαζί του. Και απ’ ότι φαίνεται θα αναγκάσει τους «θεούς» της μπάλας Πελέ και Μαραντόνα να παραδεχτούν σε λίγα χρόνια πως είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ακόμα και αν αυτό τους φέρνει σε δύσκολη θέση.

Τα βραβεία του αμέτρητα σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο. Τα κατορθώματα του ουκ ολίγα μέχρι στιγμής και έχει ακόμα χρόνια μπροστά του να κάνει πολλά παραπάνω. Σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο, καθώς τα πέντε γκολ που πέτυχε στο χθεσινό 7-1 κόντρα στη Λεβερκούζεν, τον καθιέρωσαν ως τον πρώτο παίκτη στην ιστορία του Champions League που το καταφέρνει σε έναν αγώνα, ενώ παράλληλα είναι ο δωδέκατος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει «πεντάκις» σε ένα ματς, από καταβολής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ας πάρουμε μία μικρή γεύση από τη μαγική μέχρι στιγμής καριέρα του Αργεντίνου μάγου.

Έχει πετύχει 228 γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, επτά λιγότερα από τον Σέζαρ Ροντρίγκες που είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «μπλαουγκράνα». Είναι πρώτος σκόρερ των Καταλανών στις διεθνείς διοργανώσεις με 59 γκολ, αφήνοντας πολύ πίσω στη δεύτερη θέση τον Ριβάλντο (31 γκολ). Ο ίδιος είναι ήδη τρίτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 54, πίσω από τον δεύτερο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (56) και από τον πρώτο Ραούλ (71). Τέλος με τα δώδεκα φετινά του γκολ στη διοργάνωση ισοφάρισε το δικό του ρεκόρ (2010/11) και αυτό του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (2002/03).

Και όπως λέει και ο τεράστιος Νίκος Αλέφαντος «Τι να λέμε τώρα, τα πάντα όλα…».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέσι…,mesi…