Μέρκελ: «Το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας στο Eurogroup»

Ως πρώτο ζητούμενο για την Ελλάδα χαρακτήρισε την εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη στο Eurogroup η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στις δηλώσεις που έκανε σήμερα στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας

σε ερώτηση για το κατά πόσο η Γερμανία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί το καλοκαίρι ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλησε να απαντήσει και είπε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, επισήμανε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση του δεύτερου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι οι τρεις θεσμοί θα προβούν στην αξιολόγηση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων, λέγοντας ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά ως την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Ακόμα, υπενθύμισε, ότι η γερμανική ομοσπονδιακή κάτω Βουλή υπερψήφισε την παράταση του ελληνικού προγράμματος με μεγάλη πλειοψηφία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ε.Ε., Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι, επί του παρόντος, οποιαδήποτε συζήτηση για ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα είναι εντελώς πρόωρη. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup.

Ο κ. Γιούνκερ επισήμανε επίσης ότι τους επόμενους μήνες η Ελλάδα δεν θα πρέπει να λαμβάνει μονομερείς αποφάσεις και υπενθύμισε ότι η λήψη των όποιων κοινωνικών μέτρων θα πρέπει να συνοδεύεται από ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα