Μέρκελ: Πριν το δημοψήφισμα καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα

Καμία περίπτωση συμφωνίας δε βλέπει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο θεωρεί καταλύτη για τις όποιες εξελίξεις ανάλογα με το αποτέλεσμα.

«Περιμένουμε τι θα γίνει με το δημοψήφισμα,

πριν από αυτό δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για νέο πρόγραμμα βοήθειας», τόνισε η κα Μέρκελ και αναφερόμενη στη νέα πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους Θεσμούς, είπε: «Χθες το βράδυ λάβαμε μια αίτηση του κ. Τσίπρα με την παράκληση για ένα νέο βοηθητικό πρόγραμμα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενημερώθηκε».

«Η πόρτα ήταν πάντα ανοιχτή για την Ελλάδα και θα συνεχίσει να είναι», διευκρίνισε η ίδια, υπογραμμίζοντας, ωστόσο ότι «στην πραγματικότητα η Ελλάδα εγκατέλειψε μονομερώς τις διαβουλεύσεις». «Η ανακοίνωση ενός δημοψηφίσματος είναι μια πράξη δημοκρατική και είναι δικαίωμα της Ελλάδας να κάνει αυτό το πράγμα. Ωστόσο έχουν και οι υπόλοιπες 18 χώρες της ευρωζώνης το δικαίωμα να αντιδράσουν και δεν χρειάζεται να φοβούνται οικονομική καταστροφή από την αναταραχή στην Ελλάδα», σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

«Ένας καλός Ευρωπαίος είναι αυτός που σέβεται τους κανόνες και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Χρειάζεται συμβιβασμός με τον οποίο τα πλεονεκτήματα να είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα», τόνισε η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα