Μέρκελ: Πιθανότατα θα διαφωνήσουμε με τον κ. Τσίπρα

Χαμηλά βάζει τον πήχη των προσδοκιών η γερμανική πλευρά για άλλη μια φορά εν όψει της συζήτησης των ελληνικών ζητημάτων, με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ να δηλώνει, πως «κανείς δεν θα πρέπει να αναμένει λύση από τη συνάντηση της Δευτέρας (σ.σ. εννοώντας την κατ’ ιδίαν συνάντηση της Δευτέρας 23 Μαρτίου στο Βερολίνο).

Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα το πρωί στο

γερμανικό κοινοβούλιο, λίγο πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις Βρυξέλλες η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε: «Έχω προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο τη Δευτέρα και ανυπομονώ να την επίσκεψή του. Θα έχουμε χρόνο να συνομιλήσουμε με λεπτομέρειες και πιθανότατα να διαφωνήσουμε».

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια, «η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί, επομένως όλα τα κράτη- μέλη πρέπει να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να γίνουν περισσότερες προσπάθειες».

Την ίδια στιγμή, εις εκ των ανθρώπων που θα δει απόψε ο κ. Τσίπρας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διεμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση «να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

Σε νέες του δηλώσεις στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως «η Ε.Ε. πρέπει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να εξέλθει η Ελλάδα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται».

Την ίδια ώρα, όμως, επισήμανε πως «η Ευρώπη δεν απειλείται από νέο ‘’σεισμό’’ λόγω της Ελλάδας, καθώς έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα, που της επιτρέψουν να ανταποκριθεί καλύτερα στην κρίση, αν υπάρξει νέα κρίση».

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα