Μέρκελ- Ολάντ: Στόχος μας να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup για το ελληνικό αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης οι επικεφαλής της Γερμανίας και Γαλλίας Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ αντίστοιχα τοποθετήθηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στο Παρίσι.

«Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης, πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και η θέση της Γαλλίας

είναι ότι πρέπει να κάνουμε το παν, και οι δύο πλευρές, ώστε να υπάρχει μια μεγαλύτερη συνοχή στην Ευρωζώνη», τόνισε ο Ολάντ, ενώ κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με σενάρια Grexit, στα οποία αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Spiegel, είπε: «Δεν γνωρίζω κανένα σενάριο που να μιλά για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

«Έχουμε την ευθύνη ώστε να εφαρμοστούν οι συμφωνίες, όπως επίσης και να εισακουστεί η ψήφος του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα ήταν και πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Πρέπει να κάνουμε το παν, τόσο εμείς, όσο και η ελληνική κυβέρνηση για τη μέγιστη συνοχή στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο Ολάντ.

Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος είπε: «Ευχόμαστε να υπάρξει μία βελτίωση στην ουσία των όσων είπαμε, ώστε να μπορέσουμε να ψηφίσουμε στην Ομοσπονδιακή Βουλή την επόμενη εβδομάδα».

Η Μέρκελ δήλωσε ότι «στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες γι” αυτό τον σκοπό. Θα καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να γίνει αυτό». Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πάντως ότι «όταν μιλάμε για παράταση του προγράμματος θα πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό». Σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας, «ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες και έχει γίνει μεγάλη πρόοδος», όμως σημείωσε ότι «απομένουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν στην αγορά εργασίας».

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα