Μείωση συντάξεων με νέα εφεύρεση

Ένα ακόμα οριζόντιο μέτρο μέσω αλλαγής του υπολογισμού του φόρου μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ) θα μειώσει και άλλο τις ήδη μειωμένες συντάξεις των συνταξιούχων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Ο τρόποι με τους οποίους προωθούνται κάθε φορά συνεχείς μειώσεις είναι ανεξάντλητοι, ενώ δεν υπάρχει κανένας που να προβλέπει αυξήσεις.

Αντίθετα οι αυξήσεις που θα επιφέρει το νέο σύστημα, από 27 έως και 200 ευρώ, αφορά στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων, και αυτό γίνεται με έναν καινούργιιο τρόπο υπολογισμού της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), ο οποίος θα εφαρμοστεί

για πρώτη φορά με την πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου. Α και να μην ξεχάσουμε… θα έχει και αναδρομική ισχύ από την 1η ημέρα του νέου έτους.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα μηνιαία καθαρά ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που θα λαμβάνουν από το Φεβρουάριο περισσότεροι από 1.000.000 συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θα είναι μειωμένα κατά 2,8% έως και 7,5%, εξαιτίας της εφαρμογής του συγκεκριμένου νέου τρόπου υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που προβλέπει το άρθρο 60 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013).

Σύμφωνα με το νέο υπολογισμό, πάνω από 1.000.000 συνταξιούχοι θα λάβουν στο τέλος Φεβρουαρίου "ψαλιδισμένη" τη σύνταξή τους από 54 έως 400 ευρώ. Οι μειώσεις αυτές θα αφορούν τους δύο πρώτους μήνες του 2014, ενώ σε μηνιαία βάση θα κυμαίνονται από 27 έως 200 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα