Μέγας Αλέξανδρος Netflix: Αντιδράσεις για το ντοκιμαντέρ

Στο Netflix ξεκίνησε να προβάλλεται στις 31 Ιανουαρίου το ντοκιμαντέρ «Alexander: The Making of a God», το οποίο εξερευνά τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ωστόσο, το γεγονός πως ο μεγάλος στρατιωτικός της αρχαιότητας παρουσιάζεται ως ομοφυλόφιλος, έχει προκαλέσει πολλές αρνητικές αντιδράσεις. Η streaming υπηρεσία αναφέρει στην περίληψη του ντοκιμαντέρ: «Μέσα από συνεντεύξεις και με ειδικούς και καθηλωτικές αναπαραστάσεις, αποκαλύπτεται η μοναδική ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η επιθυμία του να κατακτήσει τον κόσμο».

Η

σκηνή που συγκεντρώνει αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκεται στα πρώτα 10 λεπτά του εναρκτήριου επεισοδίου της σειράς, όπου ο Μακεδόνας βασιλιάς μετά από μία πάλη με τον Ηφαιστίωνα, φιλάει στο στόμα και στο σώμα τον φίλο του και ανταλλάσσουν μερικά τρυφερά χάδια, με τον Πτολεμαίο να τους κοιτάει και να λέει στον Αλέξανδρο: «Καλό θα ήταν ο βασιλιάς να φοράει ρούχα».

Στην αφήγηση του ντοκιμαντέρ, ο Ηφαιστίωνας παρουσιάζεται ως ένας αγαπημένος σύντροφος και ο μεγαλύτερος έρωτας του Αλέξανδρου. Το Netflix χαρακτηριστικά αναφέρει για τη σχέση των δύο αντρών: «Ο Μέγας Αλέξανδρος μεγάλωσε με 2 στενούς φίλους και πως ο Ηφαιστίωνας δεν ήταν στην πραγματικότητα απλώς επιστήθιος φίλος, αλλά ίσως η μεγάλη του αγάπη». Ωστόσο, υπήρχαν πολλές αντιδράσεις με πολλούς να καταφεύγουν στα κοινωνικά δίκτυα εκφράζοντας την εναντίωσή τους, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν ιστορικά τεκμήρια που να αποδεικνύουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος. Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν το Netflix για προπαγάνδα και για εμπορευματοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Netflix makes a documentary about Alexander 5 minutes in they say he was gay… pic.twitter.com/lsqVVKdUKQ

— Sunner (@Not_Sunner) January 31, 2024

I turn on Netflix’s new miniseries documentary about Alexander The Great that just got released today.

Very first scene, they made him gay.

Netflix I’ll give it to you, you sure are consistent and predictable.

(Trigger warning: If you don’t wanna see two dudes making out,… pic.twitter.com/QrZBdHcNrt

— Deep Thrill (@DeeperThrill) January 31, 2024

Netflix telling me that Alexander was gay~

— Tweeep (@tweeep_) February 1, 2024

Alexander the Great was never gay

More bullshit Netflix propaganda

If you want to know about Alexander, read the "Life of Alexander" by Plutarch and "Alexander the Great: The Anabasis and the Indica" by Arrian https://t.co/ZWCf9eYAVg

— byzantine supremacist (@autoxrator) February 1, 2024

Netflix has such a strong agenda for the LGBTQ that in their Documentary about Alexander The Great, they’re really trying to portray him as a homosexual.

Lmfao. Ofcourse he has to be gay, it wouldn’t be Netflix is he wasn’t. Smh.

— Akbar | AFC (@AFCAkbar) January 31, 2024

Wait, why is there straight panic about Netflix apparently making Alexander the Great gay? I thought everyone knew this? pic.twitter.com/6PO3MZ3WEi

— LEV.IS not LEE.VAIZ (Lev) (@LevisRyann) January 31, 2024

Alexander is now Gay
Fck u @netflix pic.twitter.com/J1KfHC57vV

Finance Predator (@FinPred) January 31, 2024

Watching a docu-drama on @netflix showing that Alexander، The Great Alexander was gay?
Is this correct?

— FAISAL S AHMAD (@BUZURGWAR) January 31, 2024

Netflix made to Alexander the Great gay
I’m vomit pic.twitter.com/cWaAvA80Nc

— . (@gabrielarcir) February 1, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα