Μεγάλο ανασχηματισμό φαίνεται να ετοιμάζει ο Σαμαράς

Ανασχηματισμό με βάθος, φαίνεται να σχεδιάζει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σε συνεργασία με τον κ. Ευ. Βενιζέλο. Οι δύο τους αναμένεται να συνταξιδέψουν σήμερα προς τις Βρυξέλλες, ενώ την Πέμπτη θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση μετά τις εκλογές.

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά υπάρχουν και εισηγήσεις, όμως ο Πρωθυπουργός φαίνεται είναι υπέρ της μη παράτασης της εκκρεμότητας.

Ζωηρή είναι και η συζήτηση για το εάν η Ν.Δ. θα πρέπει να στραφεί προς τα δεξιά (σ.σ. Χ.Α., ΛΑΟΣ και Ενωση συγκέντρωσαν περί το 13%) ή να χαράξει πορεία προς το κέντρο, όπως προτείνουν οι Δημ. Αβραμόπουλος και Ντόρα Μπακογιάννη. Ο ανασχηματισμός ακούγεται πάντως ότι θα ξεκινάει από το πρόσωπο του υπουργού Οικονομίας, ενώ ακούγεται και το όνομα Χ. Θεοχάρη, εξαιτίας της αστοχίας στο φορολογικό μηχανισμό.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται να εισηγείται την τοποθέτηση στελεχών όπως ο κ. Ανδ. Λοβέρδος, αλλά και να προτείνει την απομάκρυνση άλλων. Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο κ. Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος φέρεται εξ αυτών που θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο. Συζητήσεις γίνονται και για τον κ. Αδ. Γεωργιάδη εξαιτίας των πολλών ανοικτών μετώπων που έχει με τους φορείς του κλάδου Υγείας, ενώ σενάρια φέρουν τον κ. Ηλ. Μόσιαλο να εξετάζεται ως πιθανός διάδοχός του. Πιθανή θεωρείται η αλλαγή φρουράς στο υπ. Εργασίας (Γ. Βρούτσης), στο Αγρ. Ανάπτυξης (Αθ. Τσαυτάρης) αλλά και στο Παιδείας, καθώς ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος όχι μόνον αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση των μετώπων στα πανεπιστήμια, αλλά ενεπλάκη ενεργά και στη μάχη για τον Δήμο Πειραιώς. Δεν αποκλείεται επίσης η μετακίνηση «κορυφαίων» όπως ο κ. Ν. Δένδιας, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τη Χ. Α., όπως και ο κ. Χαρ. Αθανασίου. Εντός του νέου σχήματος πιθανολογείται ότι θα είναι όλοι ή κάποιοι εκ των Γ. Κουμουτσάκου, Στ. Καλαφάτη και Α. Σπηλιωτόπουλου που έδωσαν την αυτοδιοικητική μάχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα