Μεγάλη φωτιά στη Σητεία

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στο Κρυονέρι Σητείας Λασιθίου, ενώ απόψε εκκενώθηκε οικισμός για προληπτικούς λόγους στην περιοχή. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Στην περιοχή έχουν μεταβεί πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Σητεία, την Ιεράπετρα, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο με 13 πυροσβεστικά

οχήματα και 25 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές διασώστες, υδροφόρες των ΟΤΑ και του στρατού, αλλά και πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Εξάλλου πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αγροτική περιοχή στο Τεφέλι του δήμου Αρχανών- Αστερουσίων. Στο σημείο βρίσκονται 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 6 άνδρες προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που κατακαίει γεωργική και χορτολιβαδική έκταση.

Τέλος, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων στο Σμάρι και τη Βιάνο, όπου τέθηκαν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει χθες και σήμερα αντίστοιχα, παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα