Με τροπολογία στο αντιρατσιστικό το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών

Με τροπολογία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια η δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης.

Η καταδίκη της Ελλάδας από το δικαστήριο του Στρασβούργου ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για να υιοθετήσει και η χώρα μας το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης και από ομόφυλα ζευγάρια θα ενταχθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται, πως πριν από λίγες μέρες, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου καταδίκασε την Ελλάδα, καθώς έκρινε ότι είναι αντίθετος με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο συμβίωσης.

«Συμφωνήθηκε η κατάθεση τροπολογίας για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση (τη Δευτέρα) αντιπροσωπείας του κόμματος με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Στόχος είναι να υπάρξουν οι αναγκαίες νομοθετικές αλλαγές ώστε να μην ακολουθήσουν άλλες προσφυγές και καταδίκες της χώρας από το Στρασβούργο είπαν κυβερνητικές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα