Με τον Φ. Ολάντ συναντάται σήμερα στο Παρίσι ο Ευ. Βενιζέλος

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί-εσπευσμένα-σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Παρίσι.

Όπως επισημαίνουν ανεπίσημες πηγές, που προέρχονται από τη γαλλική προεδρία, η συνάντηση κανονίστηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Ολάντ σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών αργά χθες το βράδυ και έπειτα από

τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα περί… Ολαντρέου (διαβάστε ΕΔΩ σχετική ανάρτηση).

Υπενθυμίζεται πως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, ωστόσο η επίσημη απάντηση από την γαλλική προεδρία ήταν πως «ο κ. Ολάντ θα συναντούσε τον κ. Τσίπρα εφόσον ήταν πρωθυπουργός…».

Παράλληλα, διάφορες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαμεσολάβηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να προγραμματιστεί η συνάντηση αυτή. Εν τω μεταξύ, μετά την συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις και εν συνεχεία ο κ. Βενιζέλος θα κατευθυνθεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που παραδοσιακά προηγείται των συνόδων κορυφής. Εκεί θα παρουσιάσει την πρότασή του για την αναθεώρηση του μνημονίου.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον γάλλο πρωθυπουργό Ζαν - Μαρκ Ερό, τον πρωθυπουργό της Αυστρίας Βέρνερ Φέινμαν, του Βελγίου Ελιο ντι Ρούπο, όπως και με άλλους ευρωπαίους σοσιαλιστές, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Χανς Σβόμποντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα