Με την εξέταση αίματος θα «βλέπουν» την καρδιακή προσβολή

Στο μέλλον οι γιατροί θα μπορούν να «δουν» μια καρδιακή προσβολή, πριν αυτή συμβεί, μέσω εξέτασης αίματος σε όσους εισάγονται στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος. Τη συγκεκριμένη εξέταση ανέπτυξαν ερευνητές στη Σουηδία από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, βρίσκοντας ότι τα επίπεδα ενός συγκεκριμένου βιοδείκτη (τροπονίνη Τ) στο αίμα των ασθενών δείχνουν αν πρόκειται να ακολουθήσει καρδιακή προσβολή σε διάστημα ενός μηνός.

Στο πλαίσιο της δίμηνης έρευνας εξετάστηκαν 9.000 ασθενών που είχαν εισαχθεί στα επείγοντα των νοσοκομείων με πόνους στο στήθος. Όταν λοιπόν το καρδιογράφημα είναι καλό και τα

επίπεδα της τροπονίνης Τ χαμηλά, ο κίνδυνος είναι ανύπαρκτος για τις επόμενες τριάντα μέρες και δεν χρειάζεται να γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο. Η αποτελεσματικότητα της εξέτασης άγγιξε το 99,8% σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής και το 100% σε σχέση με τον κίνδυνο απώλειας της ζωής.

Η έκθεση των επιστημόνων δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας και αναφέρει ότι η νέα εξέταση αίματος θα αποτρέψει την περιττή εισαγωγή 500 – 1.000 ασθενών σε κάθε νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα