Με τη Μαριάννα Τουμαζάτου, τη νεότερη υποψήφια βουλευτή με τη Ν.Δ. στον Δυτικό Τομέα Αθήνας

Τον τιμητικό τίτλο, τον κατέχει ήδη. Η Μαριάννα Τουμαζάτου είναι η νεότερη ηλικιακά υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια της Β2 Αθηνών, Δυτικού Τομέα που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Μόλις 29 ετών, με καταγωγή από τα Φάρσα Κεφαλονιάς κι ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό, έχει γράψει τα χιλιόμετρά της στον “πολιτικό” στίβο.  Προερχόμενη από την πρώτη γραμμή τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα, δεσμεύεται πως θα αγωνιστεί με όλες μου τις δυνάμεις για μία Ελλάδα

σύγχρονη και ανταγωνιστική. “Μία Ελλάδα που θα δίνει πραγματικές ευκαιρίες στους νέους και θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη θέση της σε διεθνές επίπεδο”.

Η Μαριάννα Τουμαζάτου είναι απόφοιτη του τμήματος «Οικονομικών Επιστημών» του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ συνέχισε τις σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο μέσω του προγράμματος «UoA MBA» με κατεύθυνση τη Λογιστική του Ε.Κ.Π.Α. Από τα φοιτητικά της χρόνια εργάζεται αδιάλειπτα στον ιδιωτικό τομέα σε μία μεγάλη εισαγωγική εταιρεία καφέ ως υπεύθυνη του τμήματος εμπορικής διαχείρισης.

Ποια είναι η Μαριάννα

Η ενασχόλησή της με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια όπου υπήρξε ενεργό μέλος της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Πλέον, είναι μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πρώην αιρετό μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Αδελφότητας Κεφαλλήνιων και Ιθακήσιων Πειραιά.
Στις δημοτικές εκλογές του 2019 πήρε την απόφαση να συνεισφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση από την πρώτη γραμμή αποδεχόμενη την τιμητική πρόταση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κου Λάμπρου Μίχου να συμμετάσχει για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο όπου κατόρθωσε να εκλεγεί δεύτερη σε ψήφους στην πρώτη της  εκλογική αναμέτρηση, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των δημοτών.

Κατά την τετραετή θητεία μου στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας διετέλεσε για 2 χρόνια Αντιδήμαρχος, όπου ο Δήμαρχος της εμπιστεύτηκε το πολύ κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της χάραξης της δημοσιονομικής πολιτικής και εποπτείας του Δήμου, ενώ στη συνέχεια ορίστηκε Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων & Εξωστρέφειας.

Η Μαριάννα Τουμαζάτου, ως οικονομολόγος με εξειδίκευση στις Startup επιχειρήσεις, δηλώνει έτοιμη να συμβάλλει παραγωγικά στο δημόσιο διάλογο, υπογραμμίζοντας πως είναι πιο αναγκαία από ποτέ η σύνθεση μίας κυβέρνησης με στελέχη που διαθέτουν αφενός πολιτική και αφετέρου τεχνοκρατική εμπειρία ώστε να είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει.

Μια γυναίκα 29 ετών, διεκδικεί την ψήφο των πολιτών. Γιατί οι ψηφοφόροι να επιλέξουν μια υποψήφια με μικρή εμπειρία στην πολιτική σκηνή;

Θεωρώ πώς οι ψηφοφόροι πρέπει να επιλέξουν αρχικά μία γυναίκα, διότι είναι ανάγκη να μπει ένα τέλος στο στερεότυπο πως  για την πολιτική είναι ικανοί μόνο οι άντρες. Υπάρχουν και πολλές γυναίκες αξιέπαινες, με μεγάλες περγαμηνές, που μπορούν να μας εκπροσωπούν επάξια στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όσον αφορά στη νεαρή ηλικία μότο μου είναι ότι και οι νέοι θα πρέπει επιτέλους να ασχοληθούν με την κεντρική πολιτική σκηνή, να προσπαθήσουν να λαμβάνουν και αυτοί μέρος σε αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον τους, να σταματήσουμε να κρίνουμε ως αμέτοχοι θεατές.

Και φυσικά με την εμπειρία των μεγαλύτερων και με την όρεξη, τη δράση των νέων, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα. Σαφώς, δεν έχω μεγάλη εμπειρία στην πολιτική, αλλά μέσα από την πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση και εφόσον έχω διατελέσει και αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας έχω την γνώση για το πώς λειτουργεί το σύστημα, τα προβλήματα της πόλης μου, των πολιτών. Με την εμπειρία μου άλλωστε στην πρώτη γραμμή του ιδιωτικού τομέα, έχω μάθει να εργάζομαι σκληρά και να προσπαθώ πάντα για το καλύτερο.

Αδιαμφισβήτητα, είστε κοντά στους κατοίκους του δήμου Αγίας Βαρβάρας, γι’ αυτό άλλωστε σας τίμησαν στην πρώτη σας αναμέτρηση με τη δεύτερη θέση. Πιστεύετε ότι μπορούν να πουν το ίδιο οι κάτοικοι των άλλων περιοχών του τομέα σας;

Πιστεύω πως ναι. Σίγουρα στις άλλες περιοχές δεν με γνωρίζουν τόσο καλά όσο οι συμπολίτες μου στην Αγία Βαρβάρα. Βέβαια, σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία έχω νιώσει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. Όσοι ενημερώνονται για το βιογραφικό μου και έχουν μια επαφή μαζί μου, εκφράζουν την αποδοχή τους κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα διότι είμαι ένας νέος άνθρωπος στην κεντρική πολιτική σκηνή, δίπλα σε πολύ σημαντικούς συνυποψήφιους που μου δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω την προσπάθεια μου.

Όπως όλα δείχνουν, η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές όμως χωρίς αυτοδυναμία, γι’ αυτό θα σωθούν οι διερευνητικές εντολές. Ποια πιστεύετε θα είναι η κατάληξη τους;

Πιστεύω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρουν να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε πως στο παρελθόν έχουμε δει πως κυβερνήσεις συνεργασίας δεν οδήγησαν τον τόπο μας στη σωστή τροχιά. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, η χώρα μας βαδίζει στις σωστές ράγες. Η τοξικότητα του παρελθόντος πρέπει να μείνει πίσω για το καλό της Ελλάδας.

Εφόσον καταφέρετε να εκλεγείτε πώς πιστεύετε θα βοηθήσετε τους κατοίκους του δήμου σας και ποιο θα ήταν το πρώτο που θα κάνετε;

Εάν μου δοθεί η ευκαιρία να σας εκπροσωπήσω στην επόμενη Βουλή, δεσμεύομαι πώς θα παλέψω με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Μία Ελλάδα που θα δίνει πραγματικές ευκαιρίες στους νέους και θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη θέση της σε διεθνές επίπεδο. Όσον αφορά στην πόλη μου, την Αγία Βαρβάρα καθώς και στον δυτικό τομέα Αθηνών, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και θα αγωνιστώ ώστε η Δυτική Αθήνα να αποκτήσει την αξία που της αναλογεί!

Για το Alphafreepress.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαριάννα Τουμαζάτου, Ν Δ, Δυτικό Τομέα Αθήνας,marianna toumazatou, n d, dytiko tomea athinas