Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το Μουντιάλ η Εθνική μας (5-3 στα πέναλτι με Κόστα Ρίκα)

Κρίμα γιατί μπορούσε την πρόκριση και μπράβο γιατί με την παρουσία της στη Βραζιλία έκανε για μια ακόμα φορά υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Η Εθνική μας ομάδα μπορεί να αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα, έδειξε όμως ότι το μέλλον είναι όλο δικό της.

Ήρωας της Κόστα Ρίκα ήταν ο τερματοφύλακας Νάβας που απέκρουσε το τέταρτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Φάνης Γκέκας για να δώσει την πρόκριση ο Ουμάνια με το αμέσως επόμενο πέναλτι, όμως και κατά τη διάρκεια των 120 λεπτών του αγώνα ο Νάβας

ήταν αυτός που σταμάτησε τους Έλληνες διεθνείς.

Η Εθνική μας έπαιξε όπως έπρεπε απέναντι σε έναν αντίπαλο με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έχει η Κόστα Ρίκα και σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με την Ακτή Ελεφαντοστού, δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες που θα μπορούσαν να μας δώσουν όχι μόνο την πρόκριση αλλά ακόμα και μια θριαμβευτική πρόκριση.

Στην πρώτη της μεγάλη φάση, στο 37′ ο Χολέμπας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, αλλά πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ ο Νάβας.

Στο δεύτερο μέρος, η Ελλάδα μπήκε πάλι πιο δυνατά, αλλά το σκορ το πέτυχε η Κόστα Ρίκα. Σε μία φάση που η τύχη ήταν με τους αντιπάλους μας ο Ρούις σούταρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Καρνέζη. Ο Σάντος έβαλε στο παιχνίδι Γκέκα και Μήτρογλου, ενώ στο 67′ η Κόστα Ρίκα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ντουάρτε.

Η ομάδα μας πίεσε για την ισοφάριση, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης που μπήκε στο ματς στο τελευταίο τέταρτο, πέρασε αρκετές πάσες. Η Εθνική μας κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε απόκρουση του Νάβας σε σουτ του Γκέκα. Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα μας έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, καθώς ο Νάβας εξουδετέρωσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Μήτρογλου.

Στην παράταση, η ελληνική ομάδα πίεσε και πάλι για το γκολ και η πιο σημαντική φάση έγινε στο τελευταίο λεπτό. Ο Μήτρογλου, πλάσαρε, αλλά ο Νάβας έσωσε και πάλι την Κόστα Ρίκα. Να σημειώσουμε, ότι στη διαδικασία των πέναλτι ο Σάντος δεν ήταν στο γήπεδο, καθώς αποβλήθηκε για διαμαρτυρία.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Μπόρχες 1-0

Μήτρογλου 1-1

Ρούις 2-1

Χριστοδουλόπουλος 2-2

Γκονζάλες 3-2

Χολέμπας 3-3

Κάμπελ 4-3

Γκέκας απέκρουσε ο Νάβας

Ουμάνια 5-3

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Γκονζάλες, Ουμάνια, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνιος (83′ Μπρένες), Κάμπελ, Ρουίς, Ντίας, Γκαμπόα (76′ Ακόστα), Τεχέδα (66′ Κουμπέρο)

Ελλάδα: Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης, Σάμαρης (58′ Μήτρογλου), Μανιάτης (78 Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης (69′ Γκέκας), Σαμαράς

The post Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το Μουντιάλ η Εθνική μας (5-3 στα πέναλτι με Κόστα Ρίκα) appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα