Με «μάγο» στο λιμάνι «μαγικός» Ολυμπιακός-Έχασε ο Πανιώνιος

Παρουσία του Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέρια που βραβεύθηκε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού οι «ερυθρόλευκοι» ξέσπασαν στη Ξάνθη επικρατώντας με 4-0. Στο ντεμπούτο του Αντώνη Νικοπολίδη (σ.σ. βοηθός του Ζαρντίμ) η ομάδα του Πειραιά πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης από νωρίς αλλά άργησε να ξεκλειδώσει την άμυνα της Ξάνθης.

Ο Κώστας Μανωλάς άνοιξε το σκορ και πρόλαβε

τη μουρμούρα της εξέδρας. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μασάντο, ο σέντερ μπακ των Πειραιωτών πετάχτηκε και πήρε την κεφαλιά, γράφοντας το 1-0 στο 37'.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός σημειώνοντας τρία ακόμα γκολ με τους Τζεμπούρ (54'-64') με το δεύτερο γκολ του Αλγερινού να είναι ποίημα και τον Χολέμπας στο 51'.

Κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν ταχύτητα και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προχώρησε σε αλλαγές για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί. Ντεμπούτο έκανε ο Βλαχοδήμος, που πέρασε στη θέση του Τζεμπούρ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας (70' Τοροσίδης), Μοδέστο, Γκρέκο, Αμπντούν, Φουστέρ, Μασάντο (71' Μήτρογλου), Τζιμπούρ (79' Βλαχοδήμος).

Skoda Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Βιβιανί, Κομεσίδης, Βάλλας, Φλίσκας, Καζούμπα, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Μάνταλος (70' Τριάδης), Πλατέλλας (46' Μαρίν), Μαρκόφσκι (83' Ράνος).

Πανιώνιος-Κέρκυρα 0-1

Με το διπλό «απέδρασε» από τη Νέα Σμύρνη η Κέρκυρα επικρατώντας του Πανιωνίου με 1-0.

Οι «πάνθηρες» αν και καλύτεροι δε μπόρεσαν να πάρουν το τρίποντο απέναντι στην ομάδα του Άκη Μάντζιου που εκμεταλλεύτηκε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος και με τον Καραλή άνοιξε το σκορ στο 71'. Το γκολ του νεαρού, έμελλε να είναι και το μοναδικό, παρά την προσπάθεια του Πανιώνιου να ισοφαρίσει τα τελευταία λεπτά.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Ρόβας, Σάμαρης (Διαμαντάκος 73'), Μενδρινός (Γουνδουλάκης 62'), Αραβίδης (Ντούνης 67'), Κολοβός, Καμπάνταης.

Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Μπουκουβάλας, Κοντοδήμος, Μοντέιρο, Ηλιάδης, Ζουμπουλάκης, Τσουμάνης (Αγρίτης 60'), Βασιλόγιαννης (Λεόν 60'), Μπάρκογλου (Σταμόγιαννος 82'), Καραλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα