Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων

Αν και ο καιρός σε πολλές περιοχές δεν αποτέλεσε «σύμμαχο» ο εορτασμός των Θεοφανείων έγινε με λαμπρότητα και πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμό; των υδάτων σε όλα τα μέρη της χώρας, από τον Πειραιά μέχρι το μικρότερο παραθαλάσσιο χωριό.

Στην Αθήνα, ο Αγιασμός των υδάτων έγινε στη Δεξαμενή -στην ευρύτερη περιοχή ισχύει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από το πρωί και

η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί την ώρα της τελετής.

Στον Πειραιά, η τελετή του Αγιασμού έγινε μπροστά από τον Άγιο Σπυρίδωνα. Στη Θεσσαλονίκη, ο Αγιασμός έγινε στην παραλιακή ζώνη, στο ύψος της Αγίας Σοφίας.

Μετά το ρίξιμο του σταυρού στον Πειραιά, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, που παραβρέθηκε στην τελετή, ανέφερε: «Ενωμένοι και αποφασισμένοι θα κάνουμε αυτά που χρειάζεται για να βγούμε από την κρίση, ώστε οι νέες γενιές να αποκτήσουν ξανά το δικαίωμα στην εργασία και την ελπίδα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παρέστη, μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στην Τέλενδο. Ο κ. Παπούλιας έφθασε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο, από το αεροδρόμιο της Κω, όπου τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Ο Αγιασμός έγινε από τον μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παΐσιο. Μετά την τελετή ο κ. Παπούλιας συνομίλησε με κατοίκους του νησιού για τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια, μετέβη με ελικόπτερο στο νησί Ψέριμος, το οποίο είχε δοκιμαστεί αρκετά από την κακοκαιρία του περασμένου Νοέμβρη, οπότε είχαν σημειωθεί αρκετές ζημιές κυρίως στα έργα υποδομής. Στο νησί πρόκειται να μείνει αρκετή ώρα και θα έχει συναντήσεις με κατοίκους και εκπροσώπους των τοπικών φορέων. Αργά το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να πάει στην Κάλυμνο όπου θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του, από τον δήμο Καλύμνου.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρέστη στην τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, στην Καλαμάτα.

Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκε, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο, στο Καστελόριζο.

Οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, παρέστησαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του νησιού και τους υποδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Ελευθερία Φτακλάκη.

Μετά την τελετή, οι δύο υπουργοί είχαν συνομιλίες με κατοίκους του νησιού για τοπικά θέματα και προβλήματα και μοίρασαν δώρα στα παιδιά του σχολείου.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το στρατόπεδο της τοπικής Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ). Θα μεταβούν και στα στρατιωτικά φυλάκια των νήσων Στρογγύλης και Ρω, ενώ θα καταθέσουν στεφάνι προς τιμή της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη.

Στην Κύπρο, η κεντρική τελετή έγινε στο Ζύγι, κοντά στη Λεμεσό, παρουσία του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, του πρέσβη της Ελλάδα Βασίλη Παπαϊωάννου και άλλων επισήμων.

Παράλληλα, για πρώτη φορά μετά την τουρκική εισβολή και την κατάληψη της Καρπασίας τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στην κοινότητα Αγίας Τριάδας. Ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε στη θάλασσα δίπλα στο αρχαίο εκκλησάκι του Αγίου Θέρισου στη Γιαλούσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα