Με επικουρικές των 16 ευρώ και κάτι ψιλών θα τη «βγάλουν» οι συνταξιούχοι!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τον κατήφορο έχουν πάρει οι επικουρικές συντάξεις, σφίγγοντας κι άλλο τη θηλιά σε χιλιάδες συνταξιούχους που βλέπουν τα χρήματα τους ολοένα να μειώνονται.

Αυτή τη φορά οι συνταξιούχοι δε θα αισθανθούν την απογοήτευση βλέποντας το ψαλίδι σε κάποιο ΑΤΜ, καθώς ο ίδιος ο υπουργός φρόντισε να τους ενημερώσει με επιστολή. Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016 όσοι έπαιρναν πάνω από 1300 ευρώ από κύρια και επικουρική σύνταξη,

ήρθαν αντιμέτωποι με περικοπές κοντά στο 53% που ξεκίνησαν τον Αύγουστο και θα τελειώσουν το Νοέμβρη.

Το νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή προβλέπει κι άλλες αναδρομικές μειώσεις από τον ερχόμενο μήνα με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ. Οι 240.000 συνταξιούχοι που δε γνώριζαν ως τώρα την αιτία των μειώσεων στις επικουρικές τους συντάξεις, έλαβαν επιστολή με την εξήγηση και ένα ακόμη «καλό» νέο. Ο υπουργός μεταξύ άλλων προσπαθεί να καθησυχάσει τους ασφαλισμένους αφήνοντας να αιωρείται η ελπίδα για μεγαλύτερες και πιο ανθρώπινες συντάξεις στην πορεία του χρόνου. Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, οι μειώσεις ήταν αναγκαίο κακό για τη διατήρηση του ασφαλιστικού σε ομαλά επίπεδα ενώ τονίζει πως το ψαλίδι μπήκε στις υψηλότερες συντάξεις.

Ο κ. Κατρούγκαλος στην επιστολή του σημειώνει πως σύμφωνα με το νόμο που αναφέραμε η μειωμένη επικουρική σύνταξη έπρεπε να αρχίζει να καταβάλλεται από την 1η Ιουνίου. Οι αναδρομικές παρακρατήσεις λοιπόν, για τους μήνες Ιούνιο έως και Οκτώβρη αντιστοιχούν σε μηνιαία μείωση που περιορίζεται στα 50 ευρώ για επικουρικές έως 500 ευρώ. Για συντάξεις άνω των 500 ευρώ όμως, θα γίνεται παρακράτηση που θα φτάνει το 10% .

Αναλυτικότερα, συνταξιούχος με επικουρική 135, 57 ευρώ που έπεσε από το Σεπτέμβρη στα 66,80 ευρώ, θα λάβει τώρα το ποσό των 16,80! Η αναδρομική μείωση για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο μεταφράζεται σε αυτό το μηδαμινό ποσό από τον επόμενο μήνα ενώ στο σύνολο της φτάνει τα 206,31 ευρώ. Για τους επόμενους τέσσερις μήνες, διάστημα που απαιτείται για τη συγκέντρωση του συνόλου της αναδρομικής παρακράτησης, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να φροντίσουν να τα «βγάλουν πέρα» με σύνταξη λιγότερη των 20 ευρώ!

Το άρθρο Με επικουρικές των 16 ευρώ και κάτι ψιλών θα τη «βγάλουν» οι συνταξιούχοι! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα