Με αντίποινα απειλεί η Β. Κορέα για μια ταινία του Χόλιγουντ

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Βόρειας Κορέας σε μια νέα ταινία που ετοιμάζεται στο Χόλιγουντ με θέμα μία συνωμοσία για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, η οποία θα προβληθεί το φθινόπωρο. Η Πιόνγιανγκ χαρακτήρισε την ταινία «τρομοκρατική ενέργεια» και απειλεί με «ανηλεή αντίποινα».

Στην ταινία με τίτλο «The Interview» πρωταγωνιστούν οι Σεθ Ρότζεν και Tζέιμς Φράνκο, οι οποίοι υποδύονται δύο δημοσιογράφους της τηλεόρασης που έχουν εντολή από τη CIA

ένα δολοφονήσουν τον Κιμ. Το ρόλο του Κιμ ενσαρκώνει ο αμερικανοκορεάτης ηθοποιός Ράνταλ Παρκ.

Η ταινία γυρίστηκε στο Βανκούβερ του ανατολικού Καναδά και θα προβληθεί στις αμερικανικές αίθουσες στις 14 Οκτωβρίου.

Εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής διπλωματίας χαρακτηρίζει τους σκηνοθέτες «γκάνγκστερς» και ζητεί την απαγόρευση προβολής της ταινίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του επίσημου βορειοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA.

«Η παραγωγή και η προβολή του φιλμ που σκηνοθετεί μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ηγέτη μας συνιστούν τρομοκρατική ενέργεια και πράξη πολέμου, οι οποίες είναι απολύτως ανεπίτρεπτες», συνέχισε ο εκπρόσωπος απειλώντας με σκληρά αντίποινα την αμερικανική κυβέρνηση σε περίπτωση που επιτρέψει και υποστηρίξει την προβολή της ταινίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα