Με αναφορά στην αριστερά και τους λαούς του Νότου, η περιοδεία Τσίπρα στην Πορτογαλία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η πορτογαλική αριστερά και οι λαοί της Νοτίου Ευρώπης θα πρέπει να αγωνιστούμε για να απελευθερωθούμε από τα Μνημόνια και να χαράξουμε μια νέα πορεία σώζοντας παράλληλα και την Ευρώπη από το νεοφιλελευθερισμό, την εσωστρέφεια και την αναβίωση του εθνικισμού και των ακραίων συντηρητικών φαινομένων», τόνισε μεταξύ άλλων από τη Λισσαβόνα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τρίπρας.

Ο

κ. Τσίπρας, αυτή τη στιγμή συζητά σε πρόγευμα εργασίας με ομάδα γνωστών οικονομολόγων και πανεπιστημιακών Οικονομικών σχολών, μεταξύ των οποίων οι Κάστρο Κάλντας, Φρανσίσκο Λάουκε, Ζοάο Ροντρίγκες, Σάρα Λότσε, Ζοζέ Κρουσμάο, Νάνο Τέλες, Ρικάρντο Πάες Μεμέντε και Άνα Σάντος.

Τη συζήτηση με τους οικονομολόγους συντονίζει ο πρώην συντονιστής του Μπλόκου της Αριστεράς, Φρανσίσκο Λούσα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Αμέσως μετά, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχει ο Ρ. Ρινάλντι και ο Χ. Γολέμης, μετέβησαν στη διαδήλωση για την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων, που ανέτρεψε στις 25 Απριλίου του 1974 τη 40χρονη δικτατορία του Σαλαζάρ.

«Ενωμένοι θα βάλουμε ένα τέλος στη συντηρητική, νεοφιλελεύθερη Νέα Τάξη της οικονομικής εξαθλίωσης, της καταστροφής και της φτώχειας που μας επιβάλλεται στο όνομα της σωτηρίας των χωρών μας. Ενωμένοι θα πολεμήσουμε τη λιτότητα και έτσι θα νικήσουμε», υποστήριξε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τόνισε ακόμη ότι Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία αποτέλεσαν «τα τρία διαδοχικά κεφάλαια του ίδιου case study», δηλαδή, «της επιβολής της γερμανικής οικονομικής ηγεμονίας στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι μια προοδευτική αλλαγή σε οποιαδήποτε από τις τρεις χώρες θα υποκινήσει την αλλαγή προς την ίδια κατεύθυνση και στις άλλες δύο.

Εξέφρασε τέλος, την ευχή ότι τον επόμενο χρόνο «στην πεντηκοστή επέτειο από την Επανάσταση των Γαρυφάλλων, η Ελλάδα θα έχει απαλλαγεί από την τρόικα» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην εξουσία».

Με πληροφορίες από:www.avgi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα