Μάτωσαν στον τελικό της ντροπής στο Πανθεσσαλικό στάδιο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

Υπό την εποπτεία της εισαγγελίας Βόλου, η οποία έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για όλα όσα συνέβησαν από οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου μέσα και έξω από το στάδιο και τα οποία συνέτειναν στο να χαρακτηριστεί τελικός της ντροπής, συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας για την ταυτοποίηση των πρωταγωνιστών των αιματηρών επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες,

σε ταυτοποιήσεις περίπου δέκα πέντε χούλιγκαν που πρωταγωνίστησαν στα αιματηρά επεισόδια του τελικού του Κυπέλλου στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» έχουν προχωρήσει μέχρι τώρα οι δύο υπηρεσίες Αντιμετώπισης της Αθλητικής Βίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όμως, ο αριθμός αυτός, μπορεί να φθάσει ακόμη και σε υπερδιπλάσιο μέγεθος, αφού κυρίως στη συμπρωτεύουσα η έρευνα είναι σε αρχικό στάδιο.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν εντοπισθεί είναι ένας 25χρονος άνεργος, οπαδός της ΑΕΚ από την Αθήνα, που φέρεται να κτυπούσε κρατώντας μαχαίρι, ενώ θα γίνει ειδική έρευνα για την ανακάλυψη του κουκουλοφόρου χούλιγκαν από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος επίσης εικονίζεται σε δεκάδες πλάνα να κτυπά με αιχμηρό αντικείμενο. Ακόμη η ΕΛΑΣ έχει μαρτυρίες ότι στον Βόλο βρέθηκαν περίπου 20 οπαδοί της Παρτιζάν -αδελφοποιημένο σωματείο με τον ΠΑΟΚ- όμως εξετάζονται όλα τα δεδομένα της τυχόν εμπλοκής τους στα επεισόδια.

Οι περισσότεροι από τους δράστες που έχουν προσδιορισθεί έχουν συλληφθεί ακόμη και 3-4 φορές για παρόμοια αδικήματα κι έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικούς και νομικούς «στα επεισόδια του Βόλου είναι πιθανή η προφυλάκιση ορισμένων από τους κατηγορουμένους, όπως συνέβη και πριν ένα χρόνο στα επεισόδια στον τελικό μπάσκετ γυναικών στην Λευκάδα. Όλα εξαρτώνται από τον βαθμό ταυτοποίησης και τα αποδεικτικά στοιχεία που θα προσκομίσει η ΕΛΑΣ. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ θα προσπαθήσουν μέσα από τις κάμερες που στοχεύουν τις εξέδρες ή στις θύρες εισόδου των γηπέδων να βρουν εκείνους που εικονίζονται με κουκούλες ή άλλους τρόπους απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους να κτυπούν άλλους οπαδούς στην πεζογέφυρα, μέσα στο ταρτάν του Πανθεσσαλικού κι αλλού. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα βρουν πλάνο, σε προγενέστερο χρόνο, των ίδιων ατόμων σε προγενέστερο χρόνο χωρίς κουκούλες.

Οι καταστροφές του Πανθεσσαλικού σταδίου

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές, οι πληγές στο Πανθεσσαλικό είναι οι εξής:

– Αποκολλήθηκαν και καταστράφηκαν περίπου 2.000 καθίσματα.

– Καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν όλα τα WC του σταδίου, αλλά και περιμετρικά αυτού.

– Κάηκαν οι χημικές τουαλέτες που είχαν τοποθετηθεί επιπλέον.

– Ξηλώθηκαν και κλάπηκαν μεταλλικές κατασκευές, δηλαδή κιγκλιδώματα και ικριώματα.

– Καταστράφηκαν οι πυροσβεστικές φωλιές και οι κρουνοί του σταδίου.

– Κλάπηκαν ή καταστράφηκαν οι κάμερες ασφαλείας του σταδίου.

– Καταστράφηκε μεγάλο τμήμα του ταρτάν του Πανθεσσαλικού.

– Λεηλατήθηκε ο εξοπλισμός του σταδίου και όλες οι αίθουσες του ΓΣ «Νίκη Βόλου».

Το άρθρο Μάτωσαν στον τελικό της ντροπής στο Πανθεσσαλικό στάδιο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα