Μάτι ληστεία: Εφιάλτης για οικιακή βοηθό – Διέφυγαν με μεγάλη λεία

Επί τέσσερις ολόκληρες ώρες άγνωστοι, σκληροί κακοποιοί περιεφεραν στους χώρους μονοκατοικίας δεμένη με tire up στα χέρια, την αλλοδαπή οικιακή βοηθό οικογένειας στο Μάτι, απειλώντας την να τους αποκαλύψει «πού είναι κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η νέα εισβολή σε μονοκατοικία, με άγνωστους έως τώρα ληστές μετά την ανάλογη πριν από λίγες ημέρες στο σπίτι του αντιδήμαρχου Κηφισιάς, όπου κράτησαν ομήρους τον ίδιο και τα αδέλφια του, έγινε σε μονοκατοικία στο Μάτι, τη

νύχτα της Τετάρτης. Ενώ οι ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας έλειπαν στο εξωτερικό, οι δράστες, φορώντας κουκούλες στα κεφάλια, παραβίασαν ένα παράθυρο στο ισόγειο της κατοικίας και εισέβαλαν στο εσωτερικό, όπου βρισκόταν μόνον η οικιακή βοηθός της οικογένειας. Ακινητοποίησαν την έντρομη γυναίκα, της έδεσαν τα χέρια και εκεί άρχισε ο πολύωρος εφιάλτης της.

Όπως προαναφέρθηκε, της ζητούσαν με άγριο τρόπο να τους αποκαλύψει που θα βρουν χρήματα και κοσμήματα. Η άτυχη κοπέλα δεν μπορούσε να γνωρίζει, οι κακοποιοί δεν το πίστευαν και γι αυτό τον περιέφεραν σε όλα τα σημεία της μεγάλης μονοκατοικίας.

Εν τέλει και χωρίς να έχει γίνει ακόμη η τελική καταμέτρηση για τον αριθμό και το είδος των κλοπιμαίων φαίνεται ότι έχουν κλέψει χρήματα, κοσμήματα και έργα τέχνης. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν είχαν να αρπάξουν τίποτε άλλο, εγκατέλειψαν δεμένη την οικιακή βοηθό και διέφυγαν. Εκείνη όταν μετά από προσπάθεια λύθηκε, ενημέρωσε την οικογένεια που βρισκόταν στο εξωτερικό και εν συνεχεία την Αστυνομία.

“Γυρισαμε και είδαμε ότι λείπουν πολλά”

Ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας δήλωσε σε σχετική ερώτηση: «Εμείς ήμασταν στο εξωτερικό και μας ειδοποίησαν ότι έγινε διάρρηξη στο σπίτι. Γυρίσαμε και βρήκαμε το σπίτι αναστατωμένο και με πολλά κλοπιμαία. Λείπουν πολλά πράγματα από το σπίτι». Αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που έφθασαν στο Μάτι, προχώρησαν σε αυτοψία μαζί με τους συναδέλφους τους των εγκληματολογικών εργαστηρίων, στην προσπάθειά τους να βρουν το πάρα μικρό στοιχείο που θα έδειχνε κατεύθυνση στις έρευνες. Μέσα από βιντεοληπτικό υλικό αλλά και την κατάθεση της οικιακής βοηθού επιχειρούν να διαπιστώσουν αν πράγματι πρόκειται για την ίδια συμμορία που εισέβαλε και στη μονοκατοικία του αντιδήμαρχου στην Κηφισιά καθώς οι δύο ληστείες παρουσιάζουν κάποια κοινά στοιχεία και έγιναν και οι δύο στα βορειανατολικά προάστια της Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάτι, Εφιάλτης, – Διέφυγαν,mati, efialtis, – diefygan