Μαθητής σκότωσε αστυνομικό και κράτησε ομήρους

Ένοπλος μαθητής πυροβόλησε αστυνομικούς (σκότωσε έναν από αυτούς) και κράτησε τουλάχιστον 20 μαθητές ομήρους σε σχολείο στα προάστια της Μόσχας, με την αστυνομία να τον εξουδετερώνει και να τον συλλαμβάνει εν τέλει.

Ο μαθητής εισέβαλε με τυφέκιο νωρίς το μεσημέρι στο σχολείο και πυροβόλησε τον φρουρό. O φρουρός κάλεσε την αστυνομία ενώ ο ένοπλος προχώρησε μέσα στο σχολείο. Ο δράστης πήρε ομήρους 20 μαθητές ενώ η αστυνομία περικύκλωσε τις εγκαταστάσεις. Πυροβολώντας προς τους αστυνομικούς, ο ένοπλος σκότωσε έναν ένστολο.

Λίγο αργόρερα, ο ένοπλος

μαθητής απελευθέρωσε τους περισσότερους μαθητές αλλά κράτησε ομήρους δασκάλους. Όπως αναφέρει το Russia Today, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι λίγο αργότερα ο δράστης «εξουδετερώθηκε» ενώ δύο άτομα, ένας αστυνομικός και ένας δάσκαλος, είναι νεκρά.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τις συνθήκες της υπόθεσης και το εάν ενδεχομένως θα μπορούσε να σχετίζεται με ένοπλες ομάδες: Οι ρωσικές αρχές βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή ενόψει των επικείμενων Χειμερινών Αγώνων του Σότσι, μετά τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βόλγκογκραντ. Προς το παρόν πάντως όλα είναι θολά γύρω από το σημερινό περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα