Μαθητές σε ρόλο δημοτικών συμβούλων

Μια διαφορετική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Ιανουαρίου, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής. Η έκτη τάξη (1ο τμήμα) του 7ου Δημοτικού Ηρακλείου Αττικής επισκέφτηκε το δημαρχείο και έθεσε ερωτήματα εφ’ όλης της ύλης στο δήμαρχο Παντελή Βλασσόπουλο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Φαρμάκη, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Γαλακτοπούλου και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πασχάλη Γονατά στο πλαίσιο εργασίας που ετοιμάζουν με τη δασκάλα τους Κωνσταντίνα Καραγιάννη.

Οι μαθητές

«δημοτικοί σύμβουλοι» που συνοδεύονταν από την δασκάλα τους και το διευθυντή του σχολείου Κωνσταντίνο Χασιώτη αρχικά θέλησαν να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του δήμου και των εκλεγμένων διοικητικών οργάνων αλλά και τις αρμοδιότητες που έχει ο δήμος. Ζήτησαν από το δήμαρχο να τους απαριθμήσει τα προβλήματα που εντοπίζει στο δήμο. Ενημερώθηκαν από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Γαλακτοπούλου για τις κοινωνικές δομές του δήμου, και για το ρόλο του δήμου στα σχολεία από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πασχάλη Γονατά.

Ζήτησαν ιστορικά στοιχεία για το δήμο και αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη βιβλιοθήκη του δήμου για την εργασία τους.

Οι απορίες τους πολλές, με το δήμαρχο να απαντά, σε όλες τις ερωτήσεις.

Στο τέλος της «συνεδρίασης» ο δήμαρχος συνεχάρει τους μαθητές και τους δασκάλους τους για την πρωτοβουλία τους και τους δήλωσε ότι περιμένει με ανυπομονησία να διαβάσει την εργασία τους όταν την ολοκληρώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα