Μαθητές Δημοτικού Χανιά: Έμειναν στην ίδια τάξη εξαιτίας των αρνητών γονιών τους

Πολλά είναι τα παιδιά που έχασαν χρονιές στο Δημοτικό επειδή οι γονείς τους είναι αρνητές του κορονοϊού. Σύμφωνα με την εκπομπή “Live News” του Mega, στην ίδια τάξη θα φοιτήσουν μαθητές στα Χανιά, καθώς οι γονείς τους αρνήθηκαν πέρυσι να τους υποβάλουν σε self test ή να φορούν μάσκες. Ως εκ τούτου, τα παιδιά δεν παρακολούθησαν τα δια ζώσης μαθήματα και δεν κατάφεραν να προαχθούν στην επόμενη τάξη. Τα παιδιά αυτά στον νομό

Χανίων θα αναγκαστούν να φοιτήσουν στην ίδια τάξη και αυτό γιατί οι γονείς τα κράτησαν μακριά από το σχολείο.

Δεν έλειψαν και τα επεισόδια στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, ένα επεισόδιο για το οποίο χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου, όπου οι γονείς ενός μαθητή διαμαρτύρονταν γιατί δεν επετράπη στο παιδί τους, το οποίο δεν είχε self test, να μπει στο σχολείο. Όπως αναφέρεται από αστυνομικές πηγές, οι γονείς μπήκαν στην αυλή χωρίς μάσκα και απαιτούσαν το παιδί τους να δώσει το παρών στον αγιασμό, ενώ φέρεται να απείλησαν τη διευθύντρια.

Επεισοδιακή ήταν η τελετή του αγιασμού και στο Δημοτικό Σχολείο της Άνω Σύρου, όπου σημειώθηκε ένταση με μητέρα μαθητή που πήγε το παιδί στο σχολείο χωρίς μάσκα και self test. Όταν την ενημέρωσαν για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αρνήθηκε να τα εφαρμόσει και υπέβαλε μήνυση στον διευθυντή. Στη συνέχεια η μητέρα, συνοδευόμενη από ένα ακόμα άτομο, κατευθύνθηκαν στο συγκρότημα των Γυμνασίων στην περιοχή του Ξηροκάμπου. Εκεί, ο συνοδός της ζητούσε να μάθει από το εκπαιδευτικό προσωπικό γιατί υποχρεώνουν τα παιδιά να φοράνε μάσκες. Στο συγκρότημα βρισκόταν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, ο οποίος μαζί με τους εκπαιδευτικούς του ζήτησαν να αποχωρήσει, καθώς δεν φορούσε μάσκα, ενώ δεν ήταν ούτε κηδεμόνας κάποιου μαθητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα