Μάσκα μαλλιών σπιτική: Συνταγή για όλα τα είδη τρίχας

Τα όμορφα και λαμπερά μαλλιά ςίναι το άλφα και το ωμέγα στην εμφάνιση όλων και κυρίως των γυναικών. Η περιποίησή τους είναι υψίστης σημασίας για μια ολοκληρωμένη και λαμπερή εικόνα που “βγάζει υγεία”. Γιατί όμως να καταφεύγουμε πάντα στην εύκολη και συνήθως καθόλου οικονομική λύση των έτοιμων σκευασμάτων του εμπορίου; Η φύση μας δίνει απλόχερα τα πιο αγνά και θρεπτικά συστατικά για τα μαλλιά μας και εμείς τα αγνοούμε. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε

τον ελεύθερο χρόνο σας εποικοδομητικά φτιάχνοντας μόνοι σας τη μάσκα των μαλλιών σας. Προτείνονται συνταγές για τους 4 συνηθέστερους τύπους μαλλιών.

Για κανονικά μαλλιά

Αν είστε από τις τυχερές να έχετε κανονικό τύπο μαλλιών, τότε αυτή η μάσκα θα σας ενθουσιάσει ακόμη περισσότερο. Περιλαμβάνει αβοκάντο, μέλι, λάδι καρύδας και μαγιονέζα στις παρακάτω δοσολογίες:

Υλικά:

1/2 φέτα αβοκάντο αποφλοιωμένη
2 κουταλιές σούπας λάδι καρύδας
1 κουταλιά σούπας μέλι
¼ φλιτζάνι μαγιονέζα

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ (ή ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά, βεβαιώνοντας ότι το αβοκάντο είναι καλά χτυπημένο). Σε υγρά μαλλιά, εφαρμόστε το μίγμα ομοιόμορφα στο σύνολο των μαλλιών. Καλύψτε το κεφάλι με μια πετσέτα ή σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το να παραμείνει για μισή ώρα. Κατόπιν, ξεπλύνετε πολύ καλά και λούστε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε. Εφαρμόστε αυτή την μάσκα οπωσδήποτε μία φορά την εβδομάδα για να κρατήσει τα φυσικά μαλλιά σας γεμάτα σε όγκο, υγιή, πλούσια και λαμπερά!

Για ξηρά μαλλιά

Πρόκειται για το μίγμα από μέλι και μπανάνα είναι η τέλεια μάσκα μαλλιών για τα ξηρά μαλλιά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε και να συνδυάσετε τα παρακάτω:

Υλικά:

1 μπανάνα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο
3 σταγόνες λάδι λεβάντας
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση: Μπορείτε να τα αναμίξετε καλύτερα ρίχνοντας τα σε ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια, κάντε μασάζ με τη μάσκα στα μαλλιά σας και καλύψτε τα μαλλιά σας με σκουφάκι ντους ή μια ζεστή πετσέτα. Η θερμότητα θα επιτρέψει στη μάσκα να θρέψει τα μαλλιά και τις ρίζες τους. Αφήστε τη μάσκα μαλλιών να παραμείνει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε πολύ καλά. Συνεχίστε ως συνήθως με το σαμπουάν σας. Τα μαλλιά σας θα είναι λαμπερά, μαλακά και μεταξένια και θα μυρίζουν υπέροχα. Προσοχή!: Καθαρίστε πολύ προσεκτικά την μπανάνα από τις ίνες και πρέπει να λιώσει πάρα πολύ καλά για να μπορέσετε να την ξεβγάλετε χωρίς κόπο από τα μαλλιά σας. Ιδανικά, βάλτε τα υλικά σε ένα μπλέντερ για να αναμειχθεί σωστά η μάσκα.

Για λιπαρά μαλλιά

Οδηγός Για Δίαιτα 2:5 Ημερών
Για εσάς που έχετε λιπαρά μαλλιά, αυτή η μάσκα μαλλιών μπορεί να κάνει θαύματα στην αφαίρεση των υπερβολικών ελαίων του κεφαλιού. Πριν από λίγα χρόνια, ήταν και τα δικά μου μαλλιά λιπαρά, ενώ τώρα είναι περισσότερο κανονικά. Ίσως η αλλαγή αυτή να οφείλεται στις μάσκες μαλλιών που δεν παραλείπω ποτέ να χρησιμοποιήσω ή στα υπόλοιπα προϊόντα μαλλιών που εγώ χρησιμοποιώ.

Υλικά:

1 λεμόνι
1 κουταλιά σούπας μέλι
¼ φλιτζάνι ξύδι μηλίτη

Εκτέλεση: Ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να αναμειχθεί καλά. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το σε υγρά μαλλιά με ελαφρύ μασάζ. Καλύψτε τα μαλλιά σας με σκουφάκι ντους ή μια πετσέτα και αφήστε το να παραμείνει για μισή ώρα. Κατόπιν, ξεπλύνετε και λούστε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν όπως συνήθως. Τα μαλλιά σας θα νιώσουν και πάλι απαλά, μεταξένια και τόσο λαμπερά!!

Για κατσαρά μαλλιά

Αν είστε ευλογημένες να έχετε πανέμορφες σγουρές μπούκλες, τότε αυτή η μάσκα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τις μπούκλες σας λαμπερές και με όγκο! Εδώ μπορείτε να μάθετε για τα 6 βασικά πράγματα για τα κατσαρά μαλλιά σας.

Υλικά:

1 αυγό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά τσαγιού μέλι
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση: Απλά, ανακατέψτε σε μπλέντερ ή χτυπήστε χειροκίνητα μέχρι να αναμειχθεί πλήρως η μάσκα μαλλιών. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τη μάσκα στα βρεγμένα μαλλιά σας και καλύψτε τα με μια πετσέτα ή σκουφάκι ντους για μισή ώρα. Ξεπλύνετε πολύ καλά και λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας. Εφαρμόσετε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα για να διατηρήσετε αυτά τα πανέμορφα δαχτυλίδια στα μαλλιά σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα