Μάλι-Εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας στο ξενοδοχείο-80 όμηροι απελευθερώθηκαν (φωτογραφίες- video)

Η τηλεόραση του Μάλι μετέδωσε ότι μετά την εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας στο ξενοδοχείο απελευθερώθηκαν άλλοι 80 όμηροι από τους συνολικά 170 ομήρους, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Φωτογραφίες από την απελευθέρωση ομήρων από το ξενοδοχείο στο Μάλι δημοσίευσε το Reuters.

Ένας από τους ομήρους μίλησε στους δημοσιογράφους, μόλις βγήκε: «Μας έβγαλαν έξω οι δυνάμεις ασφαλείας. Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι μέσα. Είδα νεκρούς στο λόμπι του ξενοδοχείου. Κρυβόμουν στο δωμάτιό μου, όταν οι δυνάμεις

ασφαλείας έσπασαν την πόρτα και με έβγαλαν έξω».

Δείτε το πρώτο βίντεο από την ομηρία:

Όλα ξεκίνησαν όταν ένοπλοι φωνάζοντας «Allahu Akbar» (Ο Θεός Είναι Μεγάλος, στα αραβικά) και πυροβολώντας, εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στο πολυτελές ξενοδοχείο Radisson Blu, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας κοντά σε υπουργεία και πρεσβείες

Κάποιους ομήρους τους απελευθέρωσαν γιατί μπορούσαν να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι!

Σύμφωνα με το υπουργείο Ασφαλείας του Μαλί τρεις όμηροι είναι νεκροί

Σύμφωνα με την πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, οι δράστες είναι περίπου δέκα. Ωστόσο, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία Rezidor, οι δράστες είναι δύο και οι όμηροι 140 πελάτες και 30 υπάλληλοι.

Υπάρχουν πληροφορίες πως οι δράστες έφτασαν στο ξενοδοχείο με αυτοκίνητο που είχε διπλωματικές πινακίδες.Ανάμεσα στους ομήρους είναι επτά Κινέζοι τουρίστες, ένας έξι εργαζόμενοι της αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines και τουλάχιστον δυο Γάλλοι πολίτες.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, οι δράστες κινούνται στο ξενοδοχείο από όροφο σε όροφο, το οποίο διαθέτει 190 δωμάτια, κι έχουν φθάσει στον έβδομο.

Καμίαν οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα