Μαίνεται και η φωτιά στη Σέριφο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε προχθές το βράδυ και βρίσκεται «πολύ κοντά» σε κατοικίες του οικισμού Μεγάλο Λιβάδι στην περιοχή Αγία Μαρίνα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσαίος, συμπληρώνοντας πως το μέτωπο έχει «αναζωπυρωθεί» και κινείται προς την κατοικημένη περιοχή του Κουταλά.

Σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Κουταλάς και Μεγάλο Λιβάδι προχώρησαν οι Αρχές, όπως δήλωσε ο Μάριος Κουρσουλίδης, διοικητής της αστυνομίας Σερίφου, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά ταυτόχρονα μέτωπα.

«Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη

προσπάθεια [καθότι] έχει ανέβει η ένταση του ανέμου», συμπλήρωσε ο κ. Πουσαίος. Διευκρίνισε παρά ταύτα, δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές.

Επί τόπου επιχειρούν ένα όχημα της πυροσβεστικής, ένα όχημα των ΟΤΑ, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, συνεπικουρούμενα από 9μελές πεζοπόρο τμήμα.

Στο σημείο βρίσκεται ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να συντονίσει την δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έχουν καεί σπίτια στην περιοχή Μέγα Χωριό, δύο σπίτια στο Μεγάλο Λιβάδι και 4.000 στρέμματα γης.

Keywords
Τυχαία Θέματα