Μαδούρο: Δυο ανίψια του καταδικάστηκαν για διακίνηση ναρκωτικών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, για τους δύο ανιψιούς της Πρώτης Κυρίας της Βενεζουέλας. Ο 31χρονος Φρανκί Φρανσίσκο Φλόρες ντε Φρέιτες και ο 30χρονος Εφρέν Αντόνιο Κάμπο-Φλόρες κρίθηκαν ένοχοι χθες από τις δικαστικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών, με τους συνήγορους υπεράσπισης να δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν έφεση.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, οι δύο άντρες που αντιμετωπίζουν τώρα την ποινή ισόβιας κάθειρξης, είχαν σκοπό να εκμεταλλευτούν έναν χώρο στο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας για να

στείλουν την ποσότητα των 800 κιλών κοκαΐνης στις Ονδούρες για αποστολή στις ΗΠΑ. Τον Νοέμβριο του 2015 ύστερα από επιχείρηση του αμερικάνικου Ειδικού Σώματος κατά των Ναρκωτικών, οι δύο διακινητές συνελήφθησαν στην Αϊτή και οδηγήθηκαν στις ΗΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που οι Αρχές της Αμερικής έχουν εντοπίσει διασυνδέσεις διακινητών ναρκωτικών με ανθρώπους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με τις δικαστήριο, οι ανιψιοί της Σίλια Φλόρες, ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το ποσό που θα αποκόμιζαν από την κοκαΐνη για να βοηθήσουν την οικογένεια να παραμείνει στην εξουσία.

Το ηχογραφημένο υλικό που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές από συναντήσεις των διακινητών με πληροφοριοδότες της DEA, αποδεικνύει πως οι δύο άντρες πεπεισμένοι πως οι ΗΠΑ βοηθούν οικονομικά την αντιπολίτευση, ήθελαν τα χρήματα ως αντίδραση.

Η σύζυγος του Μαδούρο και θεία των νεαρών, τον Ιανουάριο ισχυριζόταν πως οι ανιψιοί της απήχθησαν από τις αμερικάνικες αρχές. Προς το παρόν, η καταδικαστική απόφαση δεν έχει σχολιαστεί από την κυβέρνηση.

Το άρθρο Μαδούρο: Δυο ανίψια του καταδικάστηκαν για διακίνηση ναρκωτικών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα