Λοκντάουν Αττική: Από τι εξαρτάται, τι λέει η Ματίνα Παγώνη

Λοκντάουν Αττική: Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε πως “είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική”. Όπως δήλωσε αναφερόμενη στην εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, “με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική”. Όπως σημείωσε αυτό θα καθοριστεί από τρεις παράγοντες:

Τον αριθμό των κρουσμάτωνΤον αριθμό νοσηλευομένωνΤον αριθμό διασωληνωμένων

Αν

αυτοί οι 3 παράμετροι συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και λογικό είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα, πρόσθεσε. Μάλιστα υπενθύμισε ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν και οι γρίπες. Η κα Παγώνη επισήμανε πως οικονομικά δεν αντέχουμε νέο lockdown, σημειώνοντας όμως ότι προηγείται η υγεία για να αποφύγουμε εικόνες Ιταλίας, Αγγλίας κλπ ενώ τόνισε πως επειδή τα πράγματα δεν είναι καλά, υπάρχει σχέδιο να μπουν τρία νέα μεγάλα νοσοκομεία το Γεννηματά, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο για να βοηθήσουν τα υπόλοιπα σε σχέση με τον ιό και άλλα 40 κρεβάτια ΜΕΘ.

Η ίδια, υπογράμμισε ότι χαλαρώσαμε όλοι και ότι τα λεωφορεία είναι εστίες υπερμετάδοσης. Η κ. Παγώνη τόνισε ακόμα πως ταξιδιώτες που γύρισαν από περιοχές υψηλού κινδύνου δεν τήρησαν την καραντίνα στην επιστροφή και αυτό προκάλεσε μεταξύ άλλων και τον σημερινό τριψήφιο αριθμό. Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, η ίδια υπογράμμισε πως πρώτη βδομάδα δεν πήγε καλά η ιστορία. “Κατά την άποψη μου οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα έπρεπε να κάνουν το τεστ πριν πάνε επειδή είναι και μεγαλύτερης ηλικίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κικίλιας: Όταν τα στοιχεία χειροτερεύουν, τότε υπάρχει ανάγκη για άλλα μέτρα

Ακόμη πιο ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ο οποίος προανήγγειλε ουσιαστικά τη λήψη νέων μέτρων. “Όταν τα μέτρα δεν εφαρμόζονται επαρκώς ή κάποιοι πιστεύουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι παιχνίδι – δεν είναι καθόλου παιχνίδι η ανθρώπινη ζωή – όταν τα επιδημιολογικά στοιχεία χειροτερεύουν, τότε υπάρχει ανάγκη για άλλα μέτρα. Και αυτή τη στιγμή τα πράγματα χειροτερεύουν στην Αττική, υπάρχει πίεση στην Αττική” τόνισε χθες ο υπουργός στο Mega.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας όσο επιδεινώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι δείκτες, τόσο πιο πολύ συζητείται στην Επιτροπή Επιδημιολόγων-Λοιμωξιολόγων, η περίπτωση να χρειαστούν και άλλα μέτρα. Μίλησε για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας τα οποία έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο εξαγγέλλω τα μέτρα, είναι και πώς εφαρμόζονται και αν τηρούνται. “Είναι μια ομαδική προσπάθεια, μία συνολική προσπάθεια. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι κορυφαία και όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, αυτούς οι οποίοι κινδυνεύουν πιο πολύ απ’ όλους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λοκντάουν Αττική, Ματίνα Παγώνη,lokntaoun attiki, matina pagoni