Λιβύη ατύχημα – νεκροί Έλληνες: Η ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ για τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Tα ονόματα των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στη Λιβύη ανακοίνωσε και επισήμως πλέον το ΓΕΕΘΑ. Αναφέρει στην ανακοίνωσή του: Σε συνέχεια ενημέρωσης που αφορά στον θανάσιμο τραυματισμό μελών της Ελληνικής Αποστολής Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Λιβύη, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει

ότι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των σορών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Κατόπιν ταυτοποίησης των σορών, διαπιστώθηκε ότι οι θανάσιμα τραυματισμένοι είναι:

Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.

Commander, Navy Glykeria Memekidou (left).
Squadron Leader, Air Force Evangelia Andreadaki.
Sergeant Major, Army (Special Parachute Unit – ETA) Georgios Voulgaris.

The fallen members of Armed Forces that so tragically lost their lives in Libya.

Long live their memory pic.twitter.com/PYpoiAfMwr

Leonidas ToEat (@AnAthenianToLDN) September 18, 2023

Πώς έγινε το τροχαίο

Σημειώνεται ότι στο φρικτό τροχαίο σκοτώθηκαν πέντε άτομα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής. Οι δύο νεκροί, πέραν των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν τα αδέλφια Μανδαλιού, η Μοίρα-Αντζελα Μανδαλιού και ο Φιλίπ Μανδαλιός, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης που είχαν πάει εθελοντικά για να βοηθήσουν ως διερμηνείς. Για το τρομακτικό αυτό δυστύχημα διεξάγεται έρευνα και από την ελληνική πλευρά στην οποία συνδράμει και η ΕΥΠ με την παροχή πληροφοριών. Ολα δείχνουν πάντως πως πρόκειται για ένα φρικτό τροχαίο δυστύχημα. Το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η ελληνική αποστολή είχε πλαγιομετωπική σύγκρουση με αυτοκίνητο που έφυγε από το δρόμο. Το ΙΧ φέρεται να είχε μεγάλη δεξαμενή καυσίμου που ήταν και η αιτία που μετέτρεψε το λεωφορείο σε πύρινη κόλαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα