Ληστείες: Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο ληστής με το κατσαβίδι και ο δράστης με το… αλουμίνιο

Τέλος στη δράση του «ληστή με το κατσαβίδι», ο οποίος είχε εξελιχθεί σε μόνιμη απειλή για υπαλλήλους ή ιδιοκτήτες περιπτέρων, παντοπωλείου και οδηγού ταξί, έδωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά, ενώ τις ίδιες ώρες έπεφτε στα χέρια της Αστυνομίας κι ένας 47χρονος, ο οποίος, με αντικλεπτικό σύστημα αφαιρούσε από καταστήματα από laptop,

μέχρι drones. Πρωινές ώρες της Πέμπτης,  από αστυνομικούς της Ασφάλειας, συνελήφθη ένας 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ληστείες, σωματικές βλάβες και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, «ο 34χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με προστατευτική μάσκα, γυαλιά ηλίου και καπέλο και με χρήση αιχμηρών αντικειμένων (κατσαβίδι και μαχαίρι) διέπραττε ληστείες, κυρίως σε περίπτερα, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Από την προανακριτική έρευνα, διαπιστώθηκε η διάπραξη 5 ληστειών σε περίπτερα, παντοπωλείο και οδηγό ταξί, στον Πειραιά. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε κατ’ οίκον έρευνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ένδυσης και υπόδησης, που φορούσε κατά την τέλεση των ληστειών, καθώς και δύο  μαχαίρια.

Τις ίδιες ώρες, όπως προαναφέρθηκε, αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, προχωρούσαν στη σύλληψη 47χρονου ημεδαπού για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Ο 47χρονος λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει κλοπές από τρία καταστήματα στην περιοχή της Γλυφάδας.

Αττική, Πάτρα, Λάρισα

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «ο 47χρονος,  με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος για βιοπορισμό, προέβαινε συστηματικά σε κλοπές συσκευών τεχνολογίας ( Laptops , Drones , Air pods κλπ ) καθώς και ειδών ένδυσης από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Πάτρας και της Λάρισας. Ως προς τον τρόπο δράσης, διαπιστώθηκε ότι στοχοποιούσε κυρίως καταστήματα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών και χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα μετέβαινε σε αυτά πρωινές ή μεσημβρινές ώρες. Στη συνέχεια εισέρχονταν στο κατάστημα, κρατώντας στα χέρια του τσάντες πολλαπλών χρήσεων, τις οποίες χρησιμοποιούσε εκ περιτροπής και προσέγγιζε τις προθήκες με τα αντικείμενα που σκόπευε να αφαιρέσει.

Έπειτα, με γρήγορη κίνηση, τα τοποθετούσε στην τσάντα που κρατούσε και αμέσως μετά αποχωρούσε χωρίς να καταβάλει το αντίστοιχο αντίτιμο». Αναφέρει ακόμη η Αστυνομία ότι «οι τσάντες πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιούσε, ήταν με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένες, ώστε να «εξαπατούν» το αυτόματο αντικλεπτικό σύστημα των καταστημάτων που ηχεί κατά την έξοδο Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς, είχε τοποθετήσει μέσα στις τσάντες αλλεπάλληλες στρώσεις αλουμινίου, καταφέρνοντας έτσι την διακοπή της εκπομπής του σήματος του αντικλεπτικού μηχανισμού ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο δρούσε, του επέτρεπε να αφαιρεί τις συσκευές τεχνολογίας μέσα σε λίγα μόνο λεπτά παραμονής του στα καταστήματα, χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τους υπαλλήλους των καταστημάτων».

Σακούλα με αλουμίνιο

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σε 2 οικίες στο Γαλάτσι, καθώς και στη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σακούλα στην οποία είχε τοποθετήσει περιμετρικά πολλαπλές στρώσεις αλουμινίου, σακούλες καταστημάτων και πλήθος κλοπιμαίων ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων και ειδών ρουχισμού.

Προέκυψε, ότι  εμπλέκεται σε δεκαέξι 16 περιπτώσεις κλοπών, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισε να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα