Ληστείες σε σπίτια: Κουκουλοφόροι “έπεσαν” πάνω στην ΕΛΑΣ την ώρα που… τελείωσαν

Ληστείες σε σπίτια: Έβγαιναν από την μονοκατοικία του τελευταίου θύματός τους στο Κορωπί, με τα κλοπιμαία στα χέρια και έχοντας αφήσει δεμένο με πλαστικές χειροπέδες τον ιδιοκτήτη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένας γείτονας, ο οποίος από κοντινή απόσταση είχε παρατηρήσει τη γενικότερη αναστάτωση στο σπίτι, κάλεσε όση ώρα οι ληστές βρίσκονταν στο εσωτερικό, την Άμεση δράση. Αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν και έφθασαν στοΝ δρόμο όπου βρίσκεται το σπίτι. Την ώρα εκείνη, έβγαιναν από τη μονοκατοικία οι ληστές. Οι δύο άνδρες στη θέα των αστυνομικών,

πέταξαν κάποια από τα κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία και το έβαλαν στα πόδια.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν από τους τρεις, που όπως αποδείχθηκε ήταν ένας 32χρονος Αλβανός, σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν. Περιγράφοντας την εισβολή-ληστεία, η Αστυνομία αναφέρει ότι ο δράστης “μαζί με δύο συνεργούς του, εισήλθαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, πρώτες πρωινές ώρες, στην ανωτέρω οικία και με τη χρήση σωματικής βίας καθώς και με την απειλή μαχαιριού, δέσμευσαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Οι κινήσεις των δραστών, έγιναν αντιληπτές από περίοικο ο οποίος κάλεσε την Άμεση Δράση, ενώ οι αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, κατάφεραν να εντοπίσουν τον 32χρονο και να τον συλλάβουν”. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ζευγάρι γάντια και το χρηματικό ποσό των -750- ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στο θύμα της ληστείας μέσα στο σπίτι του.

Πλαστικές χειροπέδες, διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρι, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα

Από την έρευνα που πραγματοποίησε η  Ασφάλεια Νοτιανατολικής Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε δύο οικίες:

Πλαστικά δεματικά ( tire up )

Διαρρηκτικά εργαλεία

Μαχαίρι

Ρολόγια

Κινητά τηλέφωνα

Μέχρις στιγμής, εξιχνιάστηκε μία επιπλέον ληστεία σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην Κυψέλη, κατά την οποία οι δράστες, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, αφαίρεσαν κοσμήματα.

Και μαι γυναίκα θύμα των κουκουλοφόρων με το μαχαίρι

Θύμα, το 2015, ήταν η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος την οποία επίσης είχαν δέσει και ληστέψει.

Είχε συλληφθεί ξανά

Επισημαίνεται ότι ο 32χρονος έχει συλληφθεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν για όμοια αδικήματα. Που σημαίνει, ότι η συμμορία των τουλάχιστον τριών κουκουλοφόρων, σταμάτησε τις εισβολές επειδή τα μέλη της είχαν πιαστεί από την αστυνομία. Μόλις βρέθηκαν ελεύθεροι, συνέχισαν ακάθεκτοι.

Η έρευνα συνεχίζεται τόσο για τον εντοπισμό των συνεργών του-θα βοηθήσουν τα διαρρηκτικά εργαλεία που αφέθηκαν για αποτυπώματα- αλλά και για να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλη ένοπλη εισβολή σε σπίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα