Ληστείες σε πρακτορεία: Το κουδούνι, το άνοιγμα της πόρτας και ο δήθεν πελάτης

Ληστείες σε πρακτορεία: Ούτε ευφάνταστος σεναριογράφος, ίσως, δεν θα μπορούσε να… εμπνευστεί το κόλπο που είχαν σκεφτεί και υλοποιούσαν μέλη συμμορίας, που εισέβαλε σε καταστήματα OΠΑΠ Play και λήστευε με πιστόλια και μαχαίρια τους υπαλλήλους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, με δεδομένο ότι για να ανοίξει η πόρτα του κάθε καταστήματος νυχτερινές ώρες, ο πελάτης πρέπει να χτυπήσει το κουδούνι, να τον δουν και να ανοίξουν, ένα μέλος της ομάδας, αναλάμβανε να παριστάνει τον πελάτη. Χτυπούσε το κουδούνι, έκαναν οι υπάλληλοι τον έλεγχο και εν συνεχεία άνοιγαν την πόρτα.

Πίσω του, όμως, έμπαιναν ξαφνικά και με αστραπιαίες κινήσεις, τουλάχιστον άλλοι δύο, που φορούσαν κουκούλες και ήταν οπλισμένοι. Κι εδώ έρχεται να προστεθεί το απίστευτο στοιχείο.

Επειδή είχαν δει τον πρώτο “πελάτη”, οι συνεργοί του τον “έκαιγαν” αμέσως με κινήσεις που έπειθαν ότι δεν τον ήξεραν καν. Για να μπουν άρον-άρον, του έδιναν γερές σπρωξιές και κάποιες φορές τον… χτυπούσαν, για να υποδηλώσουν ότι απλά τους ήταν εμπόδιο στη ληστεία. Στην πραγματικότητα, επειδή είχε αφήσει ακάλυπτο το πρόσωπό του… Ανακοινώθηκε ότι  σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Αλβανών υπηκόων, 16 και 20 ετών και τεσσάρων ημεδαπών, αλβανικής καταγωγής,  ηλικίας 16, 19, 20 και 21 ετών, για ληστείες κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Για το θέμα η Αστυνομία  σημειώνει:

“Προέκυψε ότι από τον Οκτώβριο  2018, είχαν συστήσει ομάδα, που προέβαινε συστηματικά σε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων. Αρχικά μετέβαινε ένας εκ των κατηγορουμένων στο κατάστημα που είχαν στοχοποιήσει, προσποιούμενος τον πελάτη, ώστε ο υπάλληλος αυτού να απασφαλίσει την πόρτα εισόδου. Στη συνέχεια, ο προσποιούμενος τον πελάτη δράστης, κρατούσε την πόρτα ανοικτή, ώστε να διευκολύνει την είσοδο των υπολοίπων συνεργών του, σε αυτό.

Με πιστόλι και μαχαίρι

Ακολούθως και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες και αφαιρούσαν τις εισπράξεις του καταστήματος και τα κινητά τηλέφωνα από όλους. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι, προκειμένου να μην εξακριβωθεί ο ρόλος του συνεργού τους που προσποιείτο τον πελάτη, ασκούσαν σωματική βία σε αυτόν”.

Εξιχνιάστηκαν επτά ληστείες

Μέχρις στιγμής εξιχνιάσθηκαν επτά περιπτώσεις ληστειών, σε καταστήματα τυχερών-ψυχαγωγικών παιγνίων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα