Ληστεία Χανιά: Πυροβόλησε τους ληστές που έφευγαν

Μετά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μέσα στο σπίτι του μαζί με την σύζυγό του 62χρονος στα Χανιά, με δράστες δύο κουκουλοφόρους ληστές, οπλισμένους με τσεκούρια, αιμόφυρτος όταν διέφευγαν βγήκε στη βεράντα και πυροβόλησε μέσα στο σκοτάδι. Η σφαίρα που έφυγε από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που κατείχε χωρίς άδεια, βρήκε στην ωμοπλάτη και προκάλεσε διαμπερές τραύμα έναν 19χρονο Αλβανό υπήκοο, ο οποίος βρισκόταν την ώρα εκείνη κάτω από το σπίτι. Ισχυρή αστυνομική δύναμη που έσπευσε στο σημείο του δραματικού, αιματηρού

περιστατικού, μετέφερε αρχικά και το ανδρόγυνο που δέχθηκε την εισβολή των ληστών και τον 19χρονο Αλβανό στο νοσοκομείο Χανίων. Ο μεν 19χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος έως να εξακριβωθεί ο ακριβής ρόλος του στην υπόθεση- αν ήταν ένας από τους δύο δράστες ή τυχαία περνούσε- ενώ συνελήφθη ο 62χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού για τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό του 19χρονου.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οδηγήθηκε με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος ενώπιον του ανακριτή όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο κουκουλοφόροι, οπλισμένοι με τσεκούρια, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλαν στο σπίτι μιας 57χρονης και ενός 62χρονου επιχειρηματία με σκοπό να τους ληστέψουν.

Τραυματίες το ανδρόγυνο

Οι ληστές επιτέθηκαν στον 62χρονο με τσεκούρι, τραυματίζοντας τον σοβαρά στο κεφάλι, ενώ η 57χρονη φέρει μώλωπες στο σώμα της. Στη συνέχεια, οι θρασύτατοι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν κοσμήματα και 5.000 ευρώ και να διαφύγουν. Ο 62χρονος αιμόφυρτος βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του, όπου πυροβόλησε στην προσπάθεια του να ακινητοποιήσει τους δύο ληστές.  Ο 19χρονος αλλοδαπός που περνούσε εκείνη την ώρα έξω από το σπίτι του ζευγαριού τραυματίστηκε από τον πυροβολισμό, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη πως πρόκειται για έναν εκ των δραστών.

«Απείλησαν ότι θα με κάψουν»

Ο 62χρονος, μίλησε μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με απείλησαν ότι εάν θα καλέσω την αστυνομία θα με κάψουν. Βγήκα σε κατάσταση πανικού στο μπαλκόνι με σκοπό μόνο να εκφοβίσω τους δράστες που μας χτύπησαν και μας απειλούσαν με σουγιάδες.» Από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας που είχε στο σπίτι του το θύμα της ληστείας, έχουν καταγραφεί τα 10 περίπου λεπτά της επίθεσης των δύο κουκουλοφόρων με τα τσεκούρια και τους σουγιάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα