Λίστα Forbes: 19χρονη φοιτήτρια από τη Βραζιλία είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος

Μπορεί στο μυαλό των περισσότερων να είναι πως ο πλούτος χρειάζεται χρόνο και κόπο για να αποκτηθεί, όμως η ανάρτηση του ονόματος της 19χρονης Livia Voigt στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου το διαψεύδει. Η φοιτήτρια με καταγωγή από την Βραζιλία φιγουράρει στη διάσημη λίστα που δημοσιεύθηκε μόλις λίγες μέρες νωρίτερα και ρίχνει το μέσο όρο ηλικίας, καθώς είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος. Της αποδίδεται το ποσό των 150.000 ευρώ ημερησίως από τη μέρα που γεννήθηκε ενώ η αξία της περιουσίας της εκτιμάται στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα,

αυτή και η αδερφή της, Dora Voigt de Assis 26 ετών, είναι δύο από τα επτά νέα πρόσωπα μεταξύ των 25 νεότερων δισεκατομμυριούχων και δύο από τους 18 κληρονόμους σε αυτό το σύνολο. Η περιουσία τους προέρχεται από το μερίδιο που διαθέτουν στην εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού εξοπλισμού WEG, την οποία συνίδρυσε ο παππούς τους και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών κινητήρων στον κόσμο με εξαγωγές σε 134 χώρες και έσοδα περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (2022). Τόσο η ίδια όσο και η αδερφή της δεν έχουν καμία εκτελεστική θέση στη WEG, πέρα από το ποσοστό αξίας 3,1%, ενώ η Livia είναι φοιτήτρια και σπουδάζει ψυχολογία.

Οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου

Η λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, έχει μέσο όρο ηλικίας 66 ετών με τον μεγαλύτερο να είναι 102 χρονών και την νεότερη μόλις 19 χρονών. Τα 25 άτομα που βρίσκονται στη λίστα με τους νεότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου είναι ηλικίας 33 ετών και κάτω, ενώ συνολικά αξίζουν 110 δισεκατομμύρια δολάρια. Μερικοί από αυτούς είναι αυτοδημιούργητοι, όμως όλοι όσοι βρίσκονται κάτω από την ηλικία των 30 έχουν κληρονομήσει την περιουσία τους, κάτι που καταγράφεται πρώτη φορά ύστερα από το 2009 και μας δείχνει πως έχει ξεκινήσει η μεταφορά πλούτου μεταξύ του γηραιότερου πληθυσμού και των νέων κληρονόμων.

Μεταξύ των πλουσιότερων κληρονόμων της λίστας βρίσκονται οι αδελφοί Mistry της Ιρλανδίας, ηλικίας 25 και 27 ετών, οι οποίοι αξίζουν περίπου 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας χάρη στον όμιλο Tata Sons με έδρα τη Βομβάη, ο οποίος καλύπτει την πληροφορική και τις επικοινωνίες, τη μηχανική και την ενέργεια. Επιπλέον, ο Ιταλός Clemente Del Vecchio, 19 ετών, έλαβε μεγάλο μερίδιο ύστερα από τον θάνατο του πατέρα του, στον ιταλο-γαλλικό κατασκευαστή του Ray-Ban, EssilorLuxottica και κατέχει περιουσία 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτές οι κληρονομιές απεικονίζουν την αρχή μιας πολυαναμενόμενης μεταφοράς πλούτου γενεών μεταξύ των γηράσκων πληθυσμών σε όλο τον κόσμο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Baby Boomers και οι μεγαλύτεροί τους (όσοι γεννήθηκαν το 1964 ή νωρίτερα) κατέχουν 95,9 τρισεκατομμύρια δολάρια από συνολικά 147,1 τρισεκατομμύρια δολάρια πλούτου των νοικοκυριών, σύμφωνα με την Federal Reserve.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λίστα Forbes, 19χρονη, Βραζιλία,lista Forbes, 19chroni, vrazilia