Λιγότερα τα «λουκέτα» επιχειρήσεων σε Αθήνα και Πειραιά

Μπορεί να έχει μπει «φρένο» στον κλείσιμο εμπορικών επιχειρήσεων στην Αθήνα και τον Πειραιά, ωστόσο επιδεινώνονται οι συνθήκες ρευστότητας.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Κολώνας σε ρεπορτάζ για τη «Ναυτεμπορική», ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσίασε τα αποτελέσματα της 6μηνιαίας έρευνας για τις επιχειρήσεις

που έκλεισαν. Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2015 κλειστό ήταν το 27,5% των καταστημάτων από 27% τον περσινό Σεπτέμβριο. Τα λουκέτα είχαν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους τον Σεπτέμβριο του 2013 με το ποσοστό να είναι στο 32,3%.

Στον Πειραιά τον Μάρτιο του 2015 το ποσοστό των λουκέτων ήταν στο 33,5% από 35% τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε ό, τι αφορά στη ρευστότητα ο κ. Κορκίδης είπε χαρακτηριστικά πως «ζούμε σε συνθήκες καλοκαιριού του 2012». Ο ίδιος αναφέρθηκε στο πρόβλημα των προπληρωμών των παραγγελιών τους, που τους επιβάλλουν οι ξένοι προμηθευτές λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ υποστήριξε, ότι «απαιτούνται 4 με 5 δισ. ευρώ για τις εισαγωγές, χρήματα που δεν υπάρχουν».

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα