Λιγνάδης καταγγελίες: Νέα μήνυση σε βάρος του, τι απαντά ο Κούγιας

Συνεχίζονται οι μηνύσεις σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπό έρευνα καταγγελία είναι νομικά «ενεργή», καθώς το πρόσωπο που υπέβαλε τη μήνυση περιγράφει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του το 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι Έλληνας και δεν είναι ηθοποιός, ενώ δεν ήταν ανήλικος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηνυτής φέρεται να έχει πει ότι ο σκηνοθέτης τον «ψάρεψε» σε κεντρικό σημείο του Μεταξουργείου.

Η μήνυση εξετάζεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία και εφόσον καταλήξει στην άσκηση δίωξης θα διαβιβαστεί στην ανακρίτρια. Η προκαταρκτική εξέταση θα γίνει μέσω της αστυνομίας. Με την κατάθεση της μήνυσης πλέον γίνονται τρεις οι υποθέσεις καταγγελιών για βιασμό που απασχολούν την Δικαιοσύνη, με τις δύο προηγούμενες να είναι αυτές που οδήγησαν στη σύλληψη και προφυλάκιση του κατηγορουμένου.

Η απάντηση Λιγνάδη μέσω Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του απάντησε σε ότι αφορά στη νέα μήνυση που κατατέθηκε:

«Βρίσκομαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κερκύρας και ενημερώθηκα με μηνύματα από δημοσιογράφους ότι εις βάρος του εντολέα μου κου Δημήτρη Λιγνάδη υπεβλήθη μήνυση από άγνωστο μέχρι τώρα φερόμενο ως βιασθέντα το έτος 2018.

Είναι αδύνατον να σχολιάσω την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, αλλά αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των 2 προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις 2 προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι  οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια.

Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις.

Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη.

Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας  και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους δημοσιογράφους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Κέρκυρα, 04/03/2021

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Δύο ώρες διήρκεσε η αυτοψία στο σπίτι του Λιγνάδη

Στο σπίτι, τη μηχανή και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Δημήτρη Λιγνάδη έκαναν χθες έλεγχο οι Αρχές. Την είδηση έκανε γνωστή ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ενημέρωσε ότι διετάχθη έλεγχος και είχε κλήση να παραστεί στην αυτοψία, αλλά δεν μπορούσε καθώς είχε επισκεφθεί τον πελάτη του στη φυλακές Τριπόλεως.

Παρ’ όλα αυτά ο έλεγχος-αυτοψία της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη πραγματοποιήθηκε, ενώ και ο Αλέξης Κούγιας κατά την έξοδό του από τις φυλακές Τριπόλεως σε δηλώσεις του ανέφερε ότι θα επικοινωνούσε με τον αδελφό του σκηνοθέτη και ηθοποιού προκειμένου να διευκολύνουν τις έρευνες. Σύμφωνα με το Star, η έρευνα που έγινε στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στη μοτοσικλέτα του Δημήτρη Λιγνάδη διήρκεσε δύο ώρες, με τους αστυνομικούς να επικεντρώνονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του, ενώ πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από σημεία του σπιτιού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας των αστυνομικών, αφού προηγουμένως γίνει εκτενής έλεγχος των ψηφιακών αρχείων του και του περιεχομένου του κινητού του τηλεφώνου, θα παραδοθούν με μορφή πορίσματος – πραγματογνωμοσύνης στην 19η ανακρίτρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα