Λήγει η προθεσμία αποπληρωμής τους χρέους της Ουκρανίας προς την Gazprom

Η Ουκρανία δεν έχει προχωρήσει σε αποπληρωμή ώστε να μειωθεί το χρέος της προς την Gazprom, για τις προμήθειες φυσικού αερίου, συνολικής αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ενώ τα μεσάνυχτα (ώρα Ρωσίας) εκπνέει η προθεσμία που είχε ορίσει ο ρωσικός κολοσσός στο Κίεβο.
Εκπρόσωπος της Gazprom αρνήθηκε να διευκρινίσει τα πιθανά μέτρα που θα λάβει η κρατική ρωσική εταιρεία, εάν το Κίεβο δεν τηρήσει την προθεσμία

αποπληρωμής τμήματος του χρέους.
«Η Ουκρανία δεν έχει πληρώσει τίποτε», είπε ο εκπρόσωπος της Gazprom. Το Κίεβο και κατά το παρελθόν έχει «παραβεί τις προθεσμίες» αποπληρωμής των οφειλών της, χωρίς να υπάρξει κάποιο είδος τιμωρίας αλλά η Gazprom έχει προειδοποιήσει ότι πιθανόν θα ζητήσει από το Κίεβο να προπληρώνει το φυσικό αέριο που θα της χορηγείται.
Η Gazprom διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία δύο φορές κατά το παρελθόν, τη χειμερινή περίοδο 2005-2006 και 2008-2009, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς διαταράχθηκε η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς το βασικό πελάτη της Ρωσίας, τη δυτική Ευρώπη.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα