Λεκές στο τραπεζομάντιλο ενώ έχεις καλεσμένους; Τι να κάνεις αμέσως

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι λεκέδες στο τραπεζομάντιλο είναι ένα είναι αναπόφευκτο κακό. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τρίβετε ένα λεκέ, γιατί έτσι τον απλώνετε περισσότερο και μπορεί να χαλάσει τις ίνες αλλά και το χρώμα του υφάσματος. Καλύτερο είναι να ταμπονάρετε το σημείο με ένα χαρτομάντιλο για να απορροφήσετε το υγρό.

Tips για να αφαιρέσετε δύσκολους λεκέδες:

Κόκκινο κρασί ή αίμα: Ρίξτε μπόλικο μαγειρικό αλάτι, το οποίο θα το απορροφήσει αμέσως. Προτού πλύνετε το ύφασμα, μουσκέψτε το σε κρύο νερό για λίγη ώρα.

Κραγιόν: Βγαίνει εάν τρίψετε

το λεκέ με οδοντόκρεμα.

Κεράσια, φράουλες: Οι λεκέδες βγαίνουν με νερό και σόδα.

Σάλτσες, ντομάτα: Το άσπρο ξύδι καταπολεμά αμέσως τους λεκέδες. Αν ο λεκές είναι στεγνός, μουσκέψτε για μισή ώρα σε κρύο νερό. Επίσης αποτελεσματικό είναι και σε αυτούς τους λεκέδες το αλάτι.

Καφές: Μουλιάστε το τραπεζομάντηλο για μια νύχτα μέσα σε 5 λίτρα νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 1 μεζούρα απορρυπαντικού.

Λεκές από φρούτα : Χρησιμοποιείστε χυμό λεμονιού

Λαδιές : Ρίξτε στον λεκέ αλάτι, ταλκ, αλεύρι ή πιέστε με λίγη ψίχα ψωμιού. Αφήστε το να απορροφήσει και τινάξτε το. Βάλε το τραπεζομάντιλο επάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας με τον λεκέ προς τα κάτω. Ρίξε λίγο καθαριστικό για πιάτα στο πίσω μέρος του λεκέ και μετά πλύντε το στο πλυντήριο.

Κερί: Ξύστε το κερί με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ύφασμα ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτί κουζίνας και περάστε με το ζεστό σίδερο. Αντικαταστήστε το χαρτί, καθώς θα απορροφάει το κερί.

Μελάνι: Σκουπίζετε το λεκέ με ένα χαρτομάντιλο και στη συνέχεια τον τρίβετε με ένα κομμάτι λεμόνι. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε επάνω στον λεκέ οινόπνευμα, έτσι ώστε το ύφασμα να λειτουργήσει ως σουρωτήρι. Ξεπλένετε την περιοχή με κρύο νερό και το καθαρίζετε αμέσως.

Δείτε ακόμη:

3 & 1 «μαγικά» που μπορείς να κάνεις στο σπίτι με τα παγάκια

Το άρθρο Λεκές στο τραπεζομάντιλο ενώ έχεις καλεσμένους; Τι να κάνεις αμέσως εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα